11/1/13

Νέο χαράτσι για την Μαύρη Ανάπτυξη και την Πράσινη Απάτη!


Νέα αύξηση στο ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) περίπου κατά 9% για τους οικιακούς καταναλωτές ανακοίνωσε η ΡΑΕ. 
Η ΡΑΕ προχώρησε σε αυτήν την απόφαση κατόπιν αιτήματος του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ .
Η αύξηση ισχύει για το πρώτο εξάμηνο του 2013 και όπως προκύπτει από την απόφαση της ΡΑΕ και το αίτημα του υφυπουργού ΠΕΚΑ το ΕΤΜΕΑΡ θα αυξάνεται ανά εξάμηνο, ώστε στο τέλος του 2014 να μηδενιστεί το έλλειμμα των 280 εκατ. ευρώ. Βέβαια ως προς αυτήν την κίνηση το ΥΠΕΚΑ έχει προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες όπως π.χ. τη διάθεση μέρους του ποσού που μαζεύει η ΕΡΤ για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.
Έτσι, με αυτά τα δεδομένα το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οι οικιακοί και μικροί καταναλωτές της Χαμηλής Τάσης ανεβαίνει πια στα 9,53 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, από 8,74 ευρώ που ίσχυε μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται δε, εδώ ότι το ΕΤΜΕΑΡ είχε αυξηθεί εκ νέου περί τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.
Οι καταναλωτές για να βρουν τη νέα χρέωση θα πρέπει να ανατρέχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή άλλου εναλλακτικού προμηθευτή ρεύματος στη στήλη «Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις». Εκεί βλέπουν το ΕΤΜΕΑΡ ανά κιλοβατώρες (στην προκειμένη περίπτωση είναι 0,00953 ευρώ ανά kWh) και το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με τη συνολική κατανάλωση ρεύματος τους. Η μέση ετήσια επιβάρυνση για λογαριασμό 1.000 κιλοβατώρων ανά τετράμηνο θα είναι 28,59 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: