16/3/12

Απροκάλυπτος Ραγιαδισμός μέχρι τέλους...

Ο ανεκδιήγητος Υπουργός Καταστροφής του Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, συνεχίζει να προκαλεί με τις χαριστικές του ρυθμίσεις προς Μεγαλοεργολάβους της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης! Με νέα σειρά ντροπολογιών τους χαρίζει στην κυριολεξία "Γη, Ύδωρ, Αέρα και Ήλιο"! Και πάνω από όλα τους πριμοδοτεί με τα χρήματα από τα χαράτσια που μας επέβαλε και που θα μας επιβάλει!
Με μια από τις πολλές ντροπολογίες που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι «αποσυνδέεται η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης ενέργειας που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από τα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ και η αναπροσαρμογή συνδέεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους ώστε να αντικατοπτρίζεται η πραγματική απώλεια σε όρους αγοραστικής δύναμης». Κοινώς όχι μόνο οι Καταναλωτές θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά τις "αεριτζίδικες πράσινες επενδύσεις" αλλά και δεν θα υπάρχει και κανένας πλέον έλεγχος στις τιμές χρέωσης των Μεγαλοεργολάβων- ούτε καν από την ίδια την αγορά που υποτίθεται ότι όπως επαγγέλλεται και η Τρόικα, έχει μηχανισμούς αυτορύθμισης των τιμών της! 
Ταυτόχρονα με σειρά άλλων ντροπολογιών ο Υπουργός Καταστροφής του Περιβάλλοντος, λίγο πριν τις εκλογές και αναγνωρίζοντας ότι οι μέρες του στο Υπουργείο είναι μετρημένες, θέλοντας προφανώς να πουλήσει πλήρη εκδούλευση στα Μαύρα Επιχειρηματικά Συμφέροντα των Κρατικοδίαιτων Μεγαλοεργολάβων  τους χαρίζει:
-το σύνολο των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου! 
-το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ, το οποίο και μετονομάζεται σε Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (Ειδικό Τέλος ΕΤΕΠΚΑ)!
-την δυνατότητα καταστρατήγησης της με βάση το υπάρχον Χωροταξικό, φέρουσας ικανότητας Ανεμογεννητριών ανά δήμο και περιφέρεια!
-Ταυτόχρονα με τη πιο ραγιάδικη ντροπολογιά από όλες, παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης έως 10% των τιμών πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ, υπό την προϋπόθεση ότι ποσοστό έως 80% του κόστους εξοπλισμού του εν λόγω σταθμού έχει παραχθεί σε χώρα της ΕΕ (δηλαδή στην Γερμανία). Πρακτικά δηλαδή πέρα από κάθε έννοια "ελεύθερης αγοράς" και με μια πρωτοφανή απόφαση κρατικού παρεμβατισμού, "πετάει" εκτός αγοράς τους Κινέζους και τους Αμερικάνους, θέλοντας να τονώσει τις εξαγωγές της Γερμανίας οι οποίες έχουν μηδενιστεί τον τελευταίο χρόνο λόγο της άρνησης της πλειοψηφίας των Ευρωπαϊκών Χωρών να εγκαθιστούν πλέον και εν μέσω κρίσης, τα αντιπαραγωγικά και κοστοβόρα Αιολικά και Φωτοβολταϊκά! Η λογική της Παπαδημιοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο: οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς είναι καλοί και ιεροί όταν πρόκειται να επιβληθούν χαράτσια στον Λαό, ενώ αντίθετα ο Κρατικός Παρεμβατισμός γίνεται καλός όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: