4/7/12

Την ώρα που όλη η Ευρώπη εγκαταλείπει τα αιολικά πάρκα...

Κάθε φορά που έρχεται ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα, χαμογελάνε οι Μεγαλοεργολάβοι...

Στο πλαίσιο των ...επαφών του επικεφαλής της "task force", Χορστ Ράιχενμπαχ, με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, σήμερα – Τετάρτη συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο.
«Η ομάδα αυτή υπό τον κ. Ράιχενμπαχ έχει προσκληθεί (!!!) από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει στη διατύπωση κάποιων νέων προτάσεων για τα θέματα που αναφέρονται στο περιβάλλον, στην ενέργεια και στη διαχείριση του χώρου», δήλωσε ο κ. ΛιβιεράτοςΠαράλληλα τόνισε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με πλήρη αντίληψη των προβλημάτων και υποστήριξε πως η "συνεργασία" με την "task force" θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
«Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις για συγκεκριμένους τομείς που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία, και είναι πολύ σημαντικοί για την Ελλάδα. Αναφέρομαι στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στο Κτηματολόγιο», δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι «είναι τρία θέματα πολύ μεγάλης σημασίας, τα οποία θα επηρεάσουν σημαντικά την ...ανάπτυξη της Ελλάδας». 
Αυτό που απέκρυψε και δεν είπε ο γκαουλάιτερ είναι πως σε όλη την Ευρώπη τα αιολικά πάρκα εγκαταλείπονται ως ασύμφορα και αντιπαραγωγικά και λόγω της κρίσης οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου- κύρια γερμανικών, γαλλικών και ισπανικών συμφερόντων- δεν έχουν που να πουλήσουν τις ανεμογεννήτριές τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: