31/7/11

Έρχεται ο ... "Κυβερνήτης" της Ελλάδας!

Το γράφαμε-προβλέπαμε  πριν 1,5 χρόνο... και τελικά πέσαμε έξω μόνο όσον αφορά το όνομα του Ευρωπαίου Κυβερνήτη της Χώρας! Τελικά η τρόικα αποφάσισε να στείλει στην Αθήνα ως τοποτηρητή-υπερκυβερνήτη τον Χορστ Ράιχενμπαχ!

Ως γνωστόν με πρόσχημα την τεχνική προώθηση του γνωστού κοινοτικού πακέτου ΕΣΠΑ η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης 21ης Ιούλη είχε αποφασίσει κατ' αρχάς τη σύσταση Ομάδας Επιτήρησης για την χώρα μας, ενώ την οριστική σύνθεσή της εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο. Επικεφαλής της εν λόγω ομάδας ορίστηκε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD) και πρώην γενικός γραμματέας της Κομισιόν. Η Κομισιόν αποφάσισε να  συγκροτήσει την ομάδα αυτή καθώς όπως διαπίστωσε δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του Μνημονίου Ι τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό σκέλος. Η ομάδα  θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναφέρεται στον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν ενώ θα διαθέτει δύο στρατηγεία, ένα στην Αθήνα και ένα στις Βρυξέλλες. Μόνιμα μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ θα είναι στελέχη που θα υποδείξουν από το δικό τους στελεχιακό δυναμικό επίτροποι όπως οι Ολι Ρεν, Τσάρλι Μακ Κρίβι κ.ά., ενώ τη σύνθεση της ελληνικής task force που θα είναι ο άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων τοποτηρητών θα επιλέξει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Γλυνός, από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των υπουργείων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Χ. Ράιχενμπαχ και η ομάδα κρούσης (task force for Greece) θα αναλάβουν το ρόλο του καθημερινού ελέγχου, της παρακολούθησης και της αυστηρής υλοποίησης του συνολικού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των μνημονιακών επιλογών της χώρας. Με δυο λόγια θα αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση όλων των βασικών επιλογών της χώρας.
Στην ουσία ο Χ. Ράιχενμπαχ αναλαμβάνει το ρόλο του Γερμανού Διοικητή της χώρας, ο οποίος θα κινείται, περίπου, ως άτυπος υπερπρωθυπουργός, μιας και όλοι οι υπουργοί θα είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν, να συντονίζονται και να προσανατολίζονται από τον ίδιο και την ομάδα του. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας μας!
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα μετατρέπεται γοργά σε νεοαποικία εντός της ΕΕ, ενώ η περίφημη πολιτική ενοποίηση της ΕΕ υλοποιείται υπό την γερμανική ηγεμονία και την απώλεια, σχεδόν, κάθε έννοιας κυριαρχίας από τις άλλες χώρες, ιδιαίτερα δε από χώρες όπως η Ελλάδα!
Αυτονόητο είναι ότι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός αναλαμβάνοντας  “κατοχικό” ρόλο στη χώρα θα αποσπάσει, επιπλέον, τη “μερίδα του λέοντος” από τη λεία των “ασημικών” της Ελλάδας, έχοντας το προβάδισμα στους πλειστηριασμούς παραχώρησης και διάλυσης!
Και  δυστυχώς επαληθευόμαστε όλοι εμείς που χαρακτηρίζαμε και χαρακτηρίζουμε τον κύριο Παπανδρέου τον 3ο,  "σύγχρονο Τσολάκογλου" ,  και  θεωρούμε ότι όσοι ακόμη  συνεχίζουν να τον στηρίζουν πολιτικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονοι  Νενέκοι. Και ως τέτοιοι θα μείνουν στην Ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: