10/2/12

Ενισχύουν τον Ράιχενμπαχ! ‎

Σε ενίσχυση της "τεχνικής βοήθειας" προς την Ελλάδα, με άμεση επιτροπεία σε κομβικούς τομείς της διοίκησης και της οικονομίας, θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο προσεχές διάστημα.
 
Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ανακοίνωσαν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί μεγαλύτερη "τεχνική βοήθεια" προς την Ελλάδα μέσα από την τοποθέτηση στελεχών της Κομισιόν που θα αναλάβουν τους τομείς της φοροδιαφυγής, της φορολογικής διοίκησης και των αποκρατικοποιήσεων.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ομάδας Δράσης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ που ήδη έχει "εποπτικό ρόλο" στην Ελλάδα και μόνιμη αποστολή 30 περίπου ατόμων.
Η σύσταση μηχανισμών παρακολούθησης της πορείας των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία τους από τους «επίτροπους» χαρακτηρίσθηκε κομβική χθες από το Eurogroup, καθώς εφεξής εάν δεν επιβεβαιώνεται η εφαρμογή των μέτρων δεν θα παρέχονται οι προβλεπόμενες δόσεις του δανείου προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: