21/2/13

Το πάθημα της Βουλγαρίας...

...δεν γίνεται μάθημα για την Ελλάδα του Πάχτα και του Γκλέτσου !
Στην Βουλγαρία οι υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος ως συνέπεια της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στους ιδιώτες και της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για την προώθηση των δήθεν "Ανανεώσιμων" Πηγών Ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα την εξέγερση των Βουλγάρων και την πτώση τελικά της Βουλγαρικής Κυβέρνησης! Προφανώς τόσο ο κ. Μέργος   που οραματίζεται για τους Έλληνες εργαζόμενους μισθούς και εργασιακές σχέσεις Βουλγαρίας, όσο και η περιβόητη "Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας" που επιδιώκει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας, μάλλον δεν πήραν χαμπάρι του τι ακριβώς συνέβη στην Βουλγαρία γιατί είναι σίγουρο ότι αν μη τι άλλο δεν επιδιώκουν την πτώση της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! 
Για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργο και τις θέσεις του έχουν πολλά γραφεί στο τύπο: εξάλλου οι θέσεις του για μισθούς και εργασιακές σχέσεις για τους Έλληνες εργαζόμενους ανάλογες με αυτές που ισχύουν στην Βουλγαρία δεν απηχούν τίποτε άλλο παρά την ουσία της Μνημονιακής Πολιτικής στην χώρα μας. Για τις θέσεις όμως της "Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας"  λίγοι είναι ενημερωμένοι: και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η περιβόητη αυτή ένωση έστειλε ...επιστολή πριν λίγες ημέρες προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στην οποία διατυπώνει τις προτάσεις της εν όψει της συζήτησης του κειμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά Ενέργειας στο Συμβούλιο Υπουργών στις 22 Φεβρουαρίου. 
Το τι γράφει αυτή η επιστολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτά που επιδιώκει και απαιτεί η "Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας" για την Ελληνική Αγορά Ενέργειας:
- Απελευθέρωση και η ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας καθώς και πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των Οδηγιών του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου.
Άμεση εφαρµογή του νέου νοµικού πλαισίου για τη διασυνοριακή διαχείριση µεταφοράς της ενέργειας και την ολοκλήρωση της αγοράς, που θα πρέπει το 2014 να έχει οδηγήσει στην επίτευξη του πρώτου βήµατος της εσωτερικής αγοράς όπως αυτό ορίζεται από το πανευρωπαϊκό «target model». 
- Αντιμετώπιση των διαρθρωτικών στρεβλώσεων της αγοράς, όπως είναι οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια καθώς και η έλλειψη διαφάνειας στοιχεία που συνεχίζουν να εµποδίζουν την ανάπτυξη  της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και την οικονοµικά αποδοτική ενσωµάτωση της αιολικής ενέργειας.
- Άνοιγµα νέων ενεργειακών αγορών, όπως είναι η αγορά υπηρεσιών υποστήριξης δικτύου, η οποία θα προσφέρει επιπλέον επενδυτικές ευκαιρίες και θα εξασφαλίσει πιο αποδοτική παροχή υπηρεσιών ευελιξίας στον τοµέα της ενέργειας µε τρόπο αµερόληπτο και χωρίς στρεβλώσεις. 
Για όσους δεν κατανοούν το τι ακριβώς επιδιώκει η "Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας" ας τους βοηθήσουμε λιγάκι στην ...μετάφραση: "Πλήρης ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας αλλά και των δικτύων μεταφοράς ενέργειας!" Βέβαια η δήθεν "Επιστημονική" Ένωση δεν λέει κουβέντα για τις κρατικές επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές των εταιρειών αιολικής ενέργειας  ούτε για τις εγγυημένες τιμές με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται να αγοράζει το ηλεκτρικό ρεύμα από αυτές! Κοινώς η "Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειαςείναι της λογικής ..."τα δικά μας- δικά μας, και τα δικά σας-δικά μας!" ή στα γερμανικά  "Profit für wenige – Schaden für viele!" Και στην γλώσσα του υποκόσμου αυτό μεταφράζεται: "Πάρε τα λεφτά και τρέχα..." Μόνο που αυτό συνέβη στην Βουλγαρία και οδήγησε στην πτώση της Κυβέρνησης: αυτό το έλαβε σαν ενδεχόμενο άραγε η "Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας";



Δεν υπάρχουν σχόλια: