8/11/12

Γεια σου, ρε Γιάννο...


Η σύζυγος του Γ.Παπαντωνίου στη "λίστα Λαγκάρντ"!

Το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και "τσάρου της οικονομίας" του Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με επιστολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, η οποία απεστάλη στην Επιτροπή της Βουλής  για τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής της Βουλής για το πόθεν έσχες, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημέρων, όπως ο νόμος ορίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ελεγχθεί από τον ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην υπουργού και τώρα η υπόθεση αποστέλλεται στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθεί, αν το συγκεκριμένο ποσό δηλώθηκε. Οι καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης έγιναν στο πατρικό όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού.
Όταν το περιοδικό "HOT DOC", του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,  είχε αποκαλύψει τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. «Kourakou Stavroula Businesswoman», αναφερόταν στην συγκεκριμένη εγγραφή. Το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, είχε τότε δηλώσει: «Καμία σχέση. Αν υπάρχει το όνομα προφανώς δεν είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού»...
Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από το 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Οκτώβριο του 2001 έως το Μάρτιο του 2004. Θεωρείται ο κύριος εκφραστής της ελληνικής οικονομικής πολιτικής για την ένταξη στην ΟΝΕ. Το όνομα του έχει εμπλακεί στο σκανδάλο της Siemensστο σκάνδαλο των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια, αλλά και στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλη έρευνα των δικαστικών Αρχών αλλά και του ΣΔΟΕ για το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος σημειωτέον διαδέχθηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στην ηγεσία του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "φάκελος" του πρώην υπουργού αφορά δυσώδεις υποθέσεις και βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης εδώ και καιρό. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του φακέλου αφορά ιδιαίτερα ψηλά ποσά τα οποία διακινήθηκαν στην Ελλάδα επί μία 10ετία ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αρχές έπεσαν μετά από τις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, κ. Ευάγγελου Βασιλάκου, επάνω στο όνομα του πρώην υπουργού, για τον οποίον μάλιστα είχαν δοθεί και παραγγελίες να ελεγχτεί για την περιουσιακή του κατάσταση και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το ΣΔΟΕ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το όνομα του κυρίου Παπαντωνίου «ποζάρει» και στις περιβόητες αναφορές του ΣΔΟΕ οι οποίες απεστάλησαν (στα τέλη Αυγούστου) αρχικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια στις εισαγγελικές Αρχές και αφορούν στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται τα τελευταία χρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: