22/9/12

Είναι και η Πυρηνική Ενέργεια ...πράσινη;

Ελπίζουμε να διαψευσθούμε, αν και δεν το πιστεύουμε: στο όνομα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ένα ρεύμα υπέρ της  Πυρηνικής Ενέργειας έχει αρχίσει να φουσκώνει! Αρθρογράφοι, επιστήμονες και αναλυτές έχουν αρχίσει να επισημαίνουν τα ...θετικά της Πυρηνικής Ενέργειας, σε σχέση με την αναποτελεσματικότητα των επονομαζόμενων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, και τελικά και στην αντιμετώπιση της αύξησης των ρύπων που προκαλούν το "φαινόμενο του θερμοκηπίου"! Πολύ φοβούμαστε πως στο άμεσο μέλλον ακόμη και η Πυρηνική Ενέργεια θα παρουσιαστεί ως "πράσινη" και δυστυχώς για μια ακόμη φορά θα έχουν επιβεβαιωθεί οι ...προβλέψεις μας
"...για να κλείσει η "κουβέντα" μια και καλή - επειδή γίναμε όλοι οικολόγοι- άλλο πράγμα είναι η "μειωμένη έκκληση διοξειδίου του άνθρακα"  και εντελώς διαφορετικό η "Προστασία του Περιβάλλοντος"! Ένα Πυρηνικό Εργοστάσιο έχει μηδενική έκκληση CO2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και μηδενικό Οικολογικό Αποτύπωμα! Το ίδιο ισχύει και για ένα Πάρκο Ανεμογεννητριών όπως επίσης  και για ένα Υδροηλεκτρικό Φράγμα! Το ότι μια Τεχνολογία δεν παράγει CO2 δεν την καθιστά και "Οικολογική" σώνει και καλά! Αντιθέτως μια "Οικολογική Τεχνολογία"  σέβεται τον Άνθρωπο το ίδιο με το Περιβάλλον! Μια πραγματικά Οικολογική Τεχνολογία δεν μπορεί παρά να είναι συνυφασμένη με την Προστασία του Περιβάλλοντος συνεπώς και του Ανθρώπου!  Άλλα για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει  μια τέτοια Τεχνολογία πρέπει να σταματήσει η Επιστημονική Έρευνα να ελέγχεται από τις Πολυεθνικές,  η Πολιτική από τους Μεγαλοεργολάβους και η Κοινωνία από τους νόμους της Αγοράς!"


1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

και δες και τι "φρονήματα" έχει συνήθως η Guardian... θα δεις το μέγεθος της πολιτικής κοροϊδίας από το 1990 και μετά. Αν θες να έχεις ρεύμα, ή καρβουνο θα έχεις ή πυρηνικά, ή θα μετακομίσεις στο Κατάρ για φτηνό αέριο. Αιολικά, φ/β κλπ είναι για στάχτη τα μάτια. 1%, 2%, 3%, 4%, 5% άντε 10%!!!. Το 90%??? Το Γερμανικό πλάνο ήταν πυρινικότατο αλλά τους τα χάλασε το τσουνάμι.