11/1/12

Η Μεγάλη Απάτη των Αιολικών Πάρκων!

 Δεν καταστρέφουν μόνο Παρθένα Βουνά- Είναι υπεύθυνα και για την επιδείνωση της Οικονομικής Κρίσης και ταυτόχρονα όχι μόνο δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2 αλλά τις αυξάνουν! 

Την ίδια ώρα που οι  Μεγαλοεργολάβοι απαιτούν από το Ελληνικό Κράτος να αναθεωρήσει τους στόχους της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Χώρα μας στο 45% έως το  2030, ώστε οι μπίζνες τους ενάντια  στην Ελληνική Φύση αλλά και  εις βάρος των ελλήνων φορολογούμενων και καταναλωτών να αυξηθούν, έρχεται μια νέα μελέτη πραγματικός κόλαφος που αποδεικνύει την μεγάλη κοροϊδία που παίζεται πίσω από την πλάτη μας! 
Η μελέτη αυτή αποδεικνύει  όχι μόνο την απάτη της Πράσινης Ανάπτυξης αλλά και τον μύθο της συμμετοχής των Αιολικών Πάρκων στην μείωση της εκπομπής ρύπων CO2!
Η μελέτη διαπιστώνει ότι η αιολική ενέργεια είναι εντελώς αναξιόπιστη και απαιτεί ως back-up, συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  προκειμένου να διατηρηθεί μια συνεπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες ενέργειας πληρώνουν δύο φορές: μία φορά για τη βιτρίνα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και μια για την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα!
Ταυτόχρονα η μελέτη ανατρέπει και την μυθοπλασία που καλύπτει την Φούσκα των Αιολικών Πάρκων ως αναφορά την συμμετοχή τους στην μείωση των εκπομπών ρύπων CO2. Σε μια περιεκτική και ποσοτική ανάλυση των εκπομπών CO2 και της παραγωγής ενέργειας από Αιολικά Πάρκα, ο Ολλανδός φυσικός C. le Pair, αποδεικνύει  ότι η ανάπτυξη ανεμογεννητριών  στο σύστημα  ηλεκτροπαραγωγής στην Ολλανδία αύξησε την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων (και κυρίως του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η Χώρα). Κατά ειρωνικό τρόπο  η χρήση των αιολικών πάρκων ως εκ τούτου αύξησε πραγματικά τις εκπομπές CO2!
Όλη την μελέτη μπορείτε να την διαβάσετε  εδώ.

ΥΓ. μπορεί μέσα στις συνθήκες  της οικονομικής κρίσης που αδυσώπητα μας δέρνει όλους,  λίγοι  πλέον ευαισθητοποιημένοι πολίτες να ενδιαφέρονται για την προστασία της Παρθένας Φύσης και της Άγριας Ζωής των βουνών μας, και ακόμη λιγότεροι να αντιστέκονται στα σχέδια των Μεγαλοεργολάβων της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης...
...πόσοι έλληνες φορολογούμενοι όμως είναι  ακόμη διατεθειμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ... επενδύσεις των Μεγαλοεργολάβων και μάλιστα επενδύσεις που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία;

5 σχόλια:

bioannis είπε...

"When all costs are included, gas-fired power is the most cost-efficient method of generating electricity in the short-term, while nuclear power stations become the most cost-efficient in the medium-term."

Κωνσταντίνε, κάνεις προπαγάνδα και υπερ των πυρηνικών τώρα ;;;

bioannis είπε...

When all costs are included, gas-fired power is the most cost-efficient method of generating electricity in the short-term, while nuclear power stations become the most cost-efficient in the medium-term."

Κωνσταντίνε, κάνεις προπαγάνδα υπέρ των πυρηνικών; Δεν το πιστεύω!!

Δαβανέλος Κωνσταντίνος είπε...

Για να κλείσει η "κουβέντα" μια και καλή - επειδή γίναμε όλοι οικολόγοι- άλλο πράγμα είναι η "μειωμένη έκκληση διοξειδίου του άνθρακα" και εντελώς διαφορετικό η "Προστασία του Περιβάλλοντος"! Ένα Πυρηνικό Εργοστάσιο έχει μηδενική έκκληση CO2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και μηδενικό Οικολογικό Αποτύπωμα! Το ίδιο ισχύει και για ένα Πάρκο Ανεμογεννητριών όπως επίσης και για ένα Υδροηλεκτρικό Φράγμα! Το ότι μια Τεχνολογία δεν παράγει CO2 δεν την καθιστά και "Οικολογική" σώνει και καλά! Αντιθέτως μια "Οικολογική Τεχνολογία" σέβεται τον Άνθρωπο το ίδιο με το Περιβάλλον! Μια πραγματικά Οικολογική Τεχνολογία δεν μπορεί παρά να είναι συνυφασμένη με την Προστασία του Περιβάλλοντος συνεπώς και του Ανθρώπου! Άλλα για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει μια τέτοια Τεχνολογία πρέπει να σταματήσει η Επιστημονική Έρευνα να ελέγχεται από τις Πολυεθνικές, η Πολιτική από τους Μεγαλοεργολάβους και η Κοινωνία από τους νόμους της Αγοράς!

http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/2011/03/blog-post_351.html

Δαβανέλος Κωνσταντίνος είπε...

Και σε τελική ανάλυση η μελέτη τι υποστηρίζει; Ακόμη και το σημείο που παραθέτεις τι ακριβώς λέει;
«Όταν συνυπολογιστούν όλα τα έξοδα, το φυσικό αέριο είναι η πιο οικονομικά αποδοτική μέθοδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ οι πυρηνικοί σταθμοί είναι οι πιο αποδοτικοί από πλευράς κόστους σε μεσοπρόθεσμη βάση."
Δηλαδή τα Αιολικά είναι πιο ακριβά ακόμη κι από τα Πυρηνικά! Η μελέτη δεν υποστηρίζει πως τα Πυρηνικά είναι και ακίνδυνα!Και σε τελική ανάλυση το πραγματικό ερώτημα είναι που τελικά χρησιμεύουν τα αιολικά πέρα από το να αυγατίζουν τα κέρδη των Μεγαλοεργολάβων;

Ανώνυμος είπε...

Ο "συνυπολογισμός όλων των εξόδων" για την πυρηνική ενέργεια συμπεριλαμβάνει το κόστος μεταφοράς, αποθήκευσης και φύλαξης των ραδιενεργών αποβλήτων για εκτοντάδες χρόνια καθώς και την αποκατάσταση των βλαβών στο περιβάλλον και την αποζημίωση θυμάτων και οικογενειών τους σε περίπτωση ατυχημάτων όπως το Τσέρνομπιλ και η Φουκουσίμα?