18/2/13

Όχι στην Τρομοκρατία των Μεγαλοεργολάβων της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης!


Όλοι/όλες στη δίκη (στις 20-2-2013) των αγωνιστών του Αποπηγαδίου. 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Στις 20 Φλεβάρη 2013 στα δικαστήρια των Χανίων δικάζονται πέντε, (από τους δεκάδες που ήταν παρόντες), συναγωνιστές μας, επειδή υπερασπίστηκαν το φυσικό περιβάλλον και τα νερά του Αποπηγαδιού, αλλά και τις περιουσίες τους, από τα αρπακτικά των θυγατρικών της EDF. Της εταιρείας με τα δεκάδες πυρηνικά εργοστάσια.
Πρόκειται για μια ακόμη από τις πολλές μηνύσεις που έγιναν στον αγώνα μας για τη διάσωση του Αποπηγαδιού στα πλαίσια του εκφοβισμού και της επιλεχτικής στοχοποίησης από την εταιρεία. Οι πέντε κατηγορούνται για «παράνομη βία», επειδή λέει «έβαλαν τα κορμιά τους» μπροστά στις μπουλντόζες της πολυεθνικής, τη βία της οποίας κανείς κανείς από τους υπεύθυνους της Πολιτείας τότε δεν έβλεπε…
Οι συναγωνιστές μας διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν την καταστροφή του Αποπηγαδιού από τις παρανομίες της εταιρείας, αφού όπως έχουν βεβαιώσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή παραβίασε τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, στην διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης, (κατασκευάστηκε δρόμος “αεροδρόμιο”), στη θέση και στο μέγεθος των πλατειών για τις α/ν, στις ράμπες ελιγμών. Για αυτές τις παρανομίες έχουν γίνει μηνύσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες
Στις δυο προηγούμενες μηνύσεις - συλλήψεις που δικάστηκαν στην Κάντανο, όλοι οι συναγωνιστές αθωώθηκαν.
Το ιστορικό της ημέρας των συλλήψεων και μηνύσεων.
Στις 8-4-2010 η εταιρεία Αιολική Μουσούρων ΑΕ. (θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής EDF) με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, παρουσία δύο δικηγόρων, τριών μηχανικών, δύο εργολάβων και 7-8 “πληρωμένων μπράβων”, ανέβηκε στο Αποπηγάδι προκειμένου να συνεχίσει τη διάνοιξη δρόμου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Στο βουνό βρέθηκε αντιμέτωπος μόνος του απέναντι στους “τραμπούκους” της εταιρείας ο 75χρονος, με συμβόλαια από την εποχή της Τουκοκρατίας, ιδιοκτήτης της επίμαχης έκτασης, στην οποία χωρίς τη συναίνεση του γινόταν δρόμος και η τοποθέτηση των τριών πρώτων ανεμογεννητριών από τις δεκάδες που σχεδιάζονται στο Αποπηγάδι, παράλληλα με τα υβριδικά συστήματα αντλιοταμίεσης, εκατοντάδων χιλιάδων κ.μ. νερού.
Οι εντεταλμένοι “τραμπούκοι” της εταιρείας χτύπησαν με μανία τον 75χρονο γέροντα με ραβδιά και αφού τον έριξαν κάτω τον πατούσαν στον λαιμό. Αφού τελείωσε ο ξυλοδαρμός του ιδιοκτήτη και με τη μπουλντόζα να συνεχίζει ανενόχλητα τη “δουλειά” της στο χωράφι του, άρχισαν σιγά-σιγά να φτάνουν στο βουνό αγωνιζόμενοι κάτοικο των όμορων χωριών, και αλληλέγγυοι πολίτες, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στo κάλεσμα του για συμπαράσταση. Με τους δικηγόρους και το «επιστημονικό προσωπικό» της εταιρείας να τραβάνε επιδεικτικά με βιντεοκάμερες, οι “τραμπούκοι” επιτέθηκαν αναίτια σε δύο αγωνιζόμενα αδέρφια που έφταναν εκείνη τη στιγμή από το ρίζωμα του βουνού. Τον μικρότερο αδερφό έσωσε με έγκαιρη παρέμβασή του αγωνιζόμενος κάτοικος πιάνοντας την κατσούνα λίγο πριν σπάσει το κεφάλι του.
Οι άνθρωποι της εταιρείας έδωσαν σήμα και ήρθε ακόμη πιο ισχυρή αστυνομική δύναμη, από αυτή που είχε φτάσει στο σημείο των εργασιών μαζί με τον τοπικό διοικητή Καντάνου και πολλούς ασφαλίτες. Το επίσημο κράτος έπειτα από εντολή της εταιρείας πέρασε χειροπέδες σε δύο αγωνιστές που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και έκανε μηνύσεις σε 3 ακόμα που βρισκόταν για συμπαράσταση στο βουνό.
Η τότε τηλεφωνική παρέμβαση του 90χρονου παππού Μανώλη Σολανάκη και των άλλων συναγωνιστών στην εκπομπή της Κ. Πολύζου στην "Νέα Τηλεόραση", προκάλεσε την οργή του τότε βουλευτή κ. Ε. Δαμιανάκη, που ήρθε εσπευσμένως στο σημείο για να ζητήσει το λόγο, διέκοψε προσωρινά τις εργασίες, μας υποσχέθηκε ότι δεν θα «κουνήσουν» οι μπουλντόζες την επομένη και ότι είχε κανονίσει σύσκεψη στα Χανιά, ώστε να βρεθεί λύση.
Την επομένη δυστυχώς, πιστεύοντας στις υποσχέσεις του, πήγαμε όλοι στα Χανιά, για την υποτιθέμενη σύσκεψη στην τότε Νομαρχία, που δεν έγινε ΠΟΤΕ γιατί λέει ... πήγαμε πολλοί. Βεβαίως και οι μπουλντόζες είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν από τις 3 τα χαράματα, τελειώνοντας την χάραξη του δρόμου, μέχρι τους σβούρους.
Τώρα το ποιοι θα έπρεπε να σύρονται ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια στην υπόθεση του Αποπηγαδιού αποτελεί ρητορική ερώτηση. Μάλλον ισχύει το ρητό ότι “η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι που δαγκώνει πάντα τον ξυπόλυτο”. Δεν θεωρούμε πάντως αυτή τη δικαστική δίωξη ύστερα από μήνυση της εταιρείας ασύνδετη από τη φάμπρικα διώξεων που έχει στηθεί σήμερα στα Χανιά, και σ’ όλη τη χώρα. Μια φάμπρικα που έχει σκοπό να αποδυναμώσει το λαϊκό κίνημα με τις μεμονωμένες στοχοποιήσεις, που επιθυμεί να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους αγωνίζονται για τη γη και τα νερά, για τα βουνά, τα πουλιά, την ελευθερία τους εν τέλει και τη ζωή την ίδια. Όσους αρνούνται να τους κλέβουν έτσι απλά τη γη που τους τρέφει εδώ και γενεές, όσους τολμούν(!) να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και προσπαθούν για αυτό. Διότι αντιλήφθηκαν τι κινδύνους εγκυμονούν για την Κρήτη, οι 6.500 MW άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΠΕ από τη ΡΑΕ: Την αρπαγή της γης, των νερών, του ενεργειακού της πλούτου από τις πολυεθνικές, με τη μάσκας της “πράσινης ανάπτυξης” και παλεύουν να το αποτρέψουν.
Νομίζουνε ότι θα μας φοβερίσουνε και ότι θα μας σπάσουνε το ηθικό. Μα είναι οικτρά γελασμένοι! Η ψυχή μας δεν υποτάσσεται δεν φυλακίζεται δεν λυγάει ότι και να κάνουν. Είναι λεύτερη και θα παραμένει απροσκύνητη πάντα! Δεν μας φοβίζετε. Μας εξοργίζετε.
Όλοι/όλες στη δίκη των αγωνιστών του Αποπηγαδίου.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: