13/1/13

"Φωτιά" στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος!


Αυξήσεις "φωτιά", από 8,6% έως 9,2% περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου και ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΓια τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10% έως 12%.
Έτσι, από τα 313 ευρώ που πλήρωνε έως σήμερα ένα νοικοκυριό με 4μηνιαία κατανάλωση 2 χιλιάδες κιλοβατώρες θα πληρώνει 340, δηλαδή αύξηση 27 ευρώ. Νοικοκυριά με 4μηνιαία κατανάλωση έως 1.600 κιλοβατώρες θα πληρώνουν επιπλέον 21,66 ευρώ, ενώ για μία τετραμελή οικογένεια που καταναλώνει 1.200 κιλοβατώρες η επιβάρυνση θα είναι 16,28 ευρώ στο τετράμηνο.
Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ αφορά στην πρώτη δόση της αύξησης των τιμολογίων από 1η Ιανουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ δεν ανακοίνωσε τις επόμενες δόσεις, που θα είναι τον Μάιο και τον Ιούλιο, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα η πορεία των τιμών του CO2 και του κόστους ενέργειας. Εξάλλου, για μία ακόμη φορά το ΥΠΕΚΑ επέλεξε να μην ανακοινώσει τις τιμές της κιλοβατώρας. 
Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου
Εάν τώρα μετά από όλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει έστω κι ένας καταναλωτής ηλεκτρικού ρεύματος και φορολογούμενος πολίτης που επιχαίρει με την "Πράσινη Ανάπτυξη" της Χώρας μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την κατάστασή του: αυτή είναι πλέον θέμα ...ψυχιατρικής ανάλυσης!  



Δεν υπάρχουν σχόλια: