24/11/12

Η Κερατέα του Ολαντρέου...


Αστυνομικοί συγκρούστηκαν σήμερα για δεύτερη ημέρα με διαδηλωτές, που αντιδρούν στα σχέδια κατασκευής αεροδρομίου στη Νάντη, όπου από το 1989 διατελούσε αδιαλείπτως δήμαρχος ο "σοσιαλιστής" Ζαν Μαρκ Ερό, μέχρι να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.
Χιλιάδες πολίτες της μικρής επαρχιακής πόλης Notre-Dame-des-Landes, βόρεια της Νάντης, από όπου κατάγεται ο Ερό, διαδήλωσαν, για μια ακόμη φορά εναντιούμενοι στα σχέδια καταστροφής της περιοχής τους. Οι διαδηλωτές ήταν οργισμένοι και φώναζαν ρυθμικά «Κάθαρμα Ερό, ο λαός θα σε νικήσει!». Κάποιοι έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς.  Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού, χημικά και χειροβομβίδες "κρότου -λάμψης", για να τους απωθήσουν. Μπουλντόζες  και εκσκαφείς αναπτύχθηκαν για να "καθαρίσουν" την περιοχή όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει  κάμπινγκ διαμαρτυρίας εδώ και καιρό.
Το αεροδρόμιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο της Νάντης το 2017, είναι έργο έμπνευση του "σοσιαλιστή" πρωθυπουργού Ερό, ο οποίος ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1989 έως πριν από λίγους μήνες που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Γαλλίας.
Το έργο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από οικολογικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής για περιβαλλοντικούς λόγους. Ακτιβιστές της φύσης και απλοί διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει πολλά στρατόπεδα γύρω από την "διαφιλονικούμενη" περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Pierre-Henry Brandet  επιβεβαίωσε τις ενέργειες της αστυνομίας και των μονάδων καταστολής: «Αυτή η δράση έχει ως στόχο την εκκαθάριση τριών θέσεων που οι πολίτες κατέλαβαν παράνομα!» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράνομοι οι πολίτες στον τόπο τους κατά την "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του κ. Ολάντ, που όντως όλο και πιο πολύ επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό "Ολαντρέου"! Και αν η Νάντη θυμίζει υπερβολικά την Κερατέα, τόσο πιο πολύ ολόκληρη η Γαλλία του "Ολαντρέου" θυμίζει την Ελλάδα του Παπανδρέου!!! Εξάλλου οι δύο τους είναι σύμμαχοι
Μήπως είναι η ώρα όμως οι πολίτες της Κερατέας να συμμαχήσουν με τους πολίτες της Νάντης και αυτοί με τους πολίτες της Χαλκιδικής, τους κατοίκους της Val Di Susa, τους κατοίκους του Ισθμού Tehuantepec, τους πολίτες του Lowell και  τους κατοίκους του Northamptonshire, ώστε να μπει ένας φραγμός στους κάθε λογής "Ολαντρέου" αυτής της Γης; 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KERATEA ΠΑΝΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΑΝΤΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

KERATEA ΠΑΝΤΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΑΝΤΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

KERATEA ΠΑΝΤΟΥ