16/10/12

Μας δουλεύουν... ή μας προετοιμάζουν;


ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις αλλά ...στηρίζουν την Κυβέρνηση που θα τα νομοθετήσει!
Αργά το απόγευμα και λίγο μετά τις 8 μμ ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων που απαιτεί η τρόικα. Μετά το τέλος της σύσκεψης των τριών πολιτικών εταίρων, η οποία είχε διάρκεια τρεις ώρες, ο κ. Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα αφού οι αξιώσεις της ξεπερνούν τις αντοχές της κοινωνίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε στις δηλώσεις του επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αυτά που αξιώνει η τρόικα συνιστούν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των εργασιακων σχέσεων. «Οι αξιώσεις της τρόικας ξεπερνούν τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουβέλης. 
Σε δηλώσεις του, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η τρόικα παίζει με τη φωτιά και ότι σκόπιμα καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.Το πακέτο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή «θα πρέπει να είναι το τελευταίο και να είναι και δίκαιο. Το πακέτο θα πρέπει να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τα εργασιακά θέματα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν, αφού αυτά που αποφασίστηκαν το Φεβρουάριο είναι το πιο ακραίο σημείο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στην κυβέρνηση. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχολίασαν λίγο αργότερα ότι αν η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει τα "μέτρα" δεν θα τα ψηφίσει ούτε το ΠΑΣΟΚ. 
Αυτό που δεν είπαν ούτε ο κ.Βενιζέλος, ούτε ο κ.Κουβέλης είναι ότι τα μέτρα του νέου αυτού πακέτου θα ψηφισθούν στην Βουλή ως ένα και μόνο άρθρο, και έτσι δεν θα υπάρξει η δυνατότητα να καταψηφίσουν αυτά που αυτοί θεωρούν "δυσβάσταχτα"!
Αν δούμε τις επόμενες ώρες να βγαίνει και ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς και να καταγγέλλει την τρόικα ότι θέλει να οδηγήσει την χώρα σε εργασιακό μεσαίωνα, τότε θα είμαστε εντελώς σίγουροι ότι το "νέο κούρεμα" του Ελληνικού Χρέους είναι πολύ πιο κοντά από ότι πιστεύαμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: