23/10/12

Και όμως το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα" καλά κρατούν...


Με διαδικασίες εξπρές η τρικομματική συγκυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ενώ η εταιρία οδεύει ολοταχώς προς την αποκρατικοποίηση. Η κίνηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά μόνο με καθαρά μικροπολιτικά κριτήρια καθώς οι εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι δρομολογημένες από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και από τις δράσεις της ομάδας του κ. Ράιχενμπαχ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ-Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, με θέμα την αλλαγή μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, καθώς ως βασικός μέτοχος πλέον κατέχει 61% της εταιρείαςΣύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ προτείνεται o κ. Στέλιος Σταυρίδης.
Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σταυρίδης είναι διπλωματούχος μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά και στέλεχος επιχειρήσεων με μακρά και πετυχημένη πορεία, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις. Αυτό που δεν αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ για τον κ. Σταυρίδη είναι πως πρόκειται για ένα αποτυχημένο πολιτευτή του κόμματος του κ.Μάνου, μεταπηδήσαντα στις τελευταίες εκλογές στην ΝΔ, όπου και πάλι απέτυχε να εκλεγεί. Αλλά αυτό φαίνεται πως είναι μια τυχαία και μικρή λεπτομέρεια, που κάποιοι στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Κυβέρνηση δεν το θεωρούν άξιο αναφοράς. Για όλους εμάς όμως που θα πληρώνουμε τον μισθό του κ. Σταυρίδη, και μάλιστα για να ξεπουλήσει την ΕΥΔΑΠ, έχει μια κάποια έστω μικρή σημασία και γι΄ αυτό αναρωτιόμαστε:  
 Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει; Ποιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: