16/9/12

Επιστροφή στην Τουρκοκρατία!

Έρχεται χαράτσι ακόμη και για τα ακαλλιέργητα χωράφια! 
Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οποιασδήποτε έκτασης γης ανεξαρτήτου χρήσης και αξίας.
Ο νέος αυτός φόρος θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν και της τρόικας που διαφεντεύει την Χώρα. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει τους δύο βασικούς υπάρχοντες φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, δηλ. του περιβόητου Χαρατσιού της ΔΕΗ και του ΦΑΠ (Φόρου Ακίνητης Περιουσίας), ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί ήδη από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία έως 200 χιλιάδες ευρώ και θα ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ, ανεξάρτητα αν τα ακίνητα αυτά αποφέρουν εισόδημα ή όχι στον ιδιοκτήτη τους. Ωστόσο τον τελικό λόγο φαίνεται ότι για ακόμη μία φορά θα τον έχει η τρόικα, καθώς στο δεύτερο μνημόνιο περιλαμβάνεται σαφής πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης στα επίπεδα της αγοράς, ενώ θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι από τις αλλαγές στη φορολογία δεν θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους. Γι' αυτό και η Κυβέρνηση σκοπεύει να εντάξει στον νέο φόρο όλα τα ακίνητα που μπορεί κάποιος να κατέχει, ανεξάρτητα αν του αποφέρουν εισόδημα ή όχι, και ανεξάρτητα αν τα αγόρασε ο ίδιος ή τα κληρονόμησε από τον προπάππου του!
Το ερώτημα "πως μπορεί κάποιος να φορολογείται για κάτι που δεν του αποφέρει εισόδημα;" αναμένεται να το απαντήσει προς τον Ελληνικό Λαό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης, καθώς οι άλλοι δύο Κυβερνητικοί εταίροι, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν προ πολλού εκφραστεί υπέρ της κατάργησης της ...ατομικής ιδιοκτησίας στην Χώρα μας!    

Δεν υπάρχουν σχόλια: