23/8/12

Δικαίωσαν τον αγώνα του Τσουκάτου- άντε με το καλό λευτεριά και στον Άκη!

Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιριών Siemens AG και Siemens Α.Ε., με βάση τη σχετική εξουσιοδότηση που του έχει παράσχει η Βουλή

Με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ολοκληρώθηκε και επίσημα η συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens, για την οποία όμως έχουν υπάρξει πάμπολλες ενστάσεις αλλά και πολλά "σχόλια". Πάντως το υπουργείο Οικονομικών κρίνει ότι με την εν λόγω συμφωνία το Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικά οφέλη σε δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών (στις παροχές είναι εξάλλου εξειδικευμένη η Siemens...)! Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται συμψηφισμός απαιτήσεων της Siemens έναντι του Δημοσίου, χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων και φορέων, και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ...θέσεις εργασίας.
Επιπλέον μέσω της συμφωνίας ορίζεται ότι η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει (!!!) κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές (εδώ γελάει κανείς τρανταχτά...), όποτε της ζητηθεί (και εδώ κανείς κινδυνεύει με έμφραγμα από τα πολλά γέλια), σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. 
Ακόμη ορίζεται ότι αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή, αλλά και ότι εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών σε πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο. Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο (εδώ- στο σημείο αυτό, τι να σχολιάσει κανείς άραγε...)! Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ. Το πόσα χρήματα όμως μπήκαν και βγήκαν από τα  "μαύρα" ταμεία της Siemens, και που τελικά κατέληξαν όλα αυτά τα χρήματα δεν θα το μάθουμε ποτέ, παρόλο που τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε μέχρι τελευταίου λεπτού εμείς και μόνο εμείς!
Η ενυπόγραφη Συμφωνία, που -όπως τονίζει η σημερινή Κυβέρνηση- δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων πριν από τέσσερις περίπου μήνες, θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ...ενημέρωση.

Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε εμείς είναι πως:
 Ο αγώνας του Τσουκάτου, του Μαντέλη και των άλλων εθνοσωτήρων μας τώρα δικαιώνεται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: