11/7/12

Αυτές τις εταιρείες ποιός θα τις αποκρατικοποιήσει;

Έχει λυσσάξει η συγκυβέρνηση της "τρόικας του εσωτερικού" (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με τις αποκρατικοποιήσεις! 'Αρον-άρον, και πιθανά προβλέποντας πως οι μέρες τους στους κυβερνητικούς θώκους θα είναι μετρημένες, οι επίδοξοι "εθνοσωτήρες" μας έχουν ξεχυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να ξεπουλήσουν ότι κερδοφόρο (ή και εν δυνάμει κερδοφόρο) διαθέτει το Ελληνικό Κράτος. Το μόνο που δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής είναι να βάλουν μια τεράστια ταμπέλα πωλητηρίου σε όλη την χώρα που να γράφει και να τονίζει: "Το αφεντικό τρελάθηκε- γενικό ξεπούλημα - κάτω κι απ΄το κόστος!"

Βέβαια τονίζουν ότι στόχος τους είναι να μειωθεί το δυσβάσταχτο Ελληνικό Χρέος και να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη σ΄αυτήν την χώρα. Για λόγους οικονομίας του λόγου θα αποδεχτούμε τις αιτιάσεις τους. Όμως εντελώς προκλητικά από το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων λείπουν κάποιες εταιρείες που βγάζουν μάτι...Είναι κάποιες εταιρείες, που κοστίζουν δις στο Ελληνικό Δημόσιο, κόβουν θέσεις εργασίας, και ζουν από δάνεια και επιδοτήσεις που τελικά πληρώνουν οι Έλληνες Πολίτες!! Και που στην πραγματικότητα δεν παράγουν και τίποτε πέρα από ...αέρα κοπανιστό!  

Είναι οι εταιρείες των Μεγαλοεργολάβων της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης: 
- οι οποίες "νοικιάζουν" δημόσια γη με το ίδιο αντίτιμο που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι! 
 - οι οποίες δεν βάζουν στην κυριολεξία "φράγκο" από την τσέπη τους για την αρχική τους επένδυση,  αλλά βασίζονται σε κρατικές επιδοτήσεις και δανειοδοτήσεις! 
- οι οποίες δεν δημιουργούν πρακτικά καμία νέα θέση εργασίας τουναντίον επειδή επηρεάζουν αρνητικά άλλους τομείς της οικονομίας, φέρνουν επιπλέον και ανεργία!    
- οι οποίες πέρα από κάθε κανόνα της ελεύθερης αγοράς, έχοντας εξασφαλίσει εγγυημένες τιμές πώλησης για το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο παράγουν (όταν το παράγουν!) αυξάνουν και διογκώνουν το έλλειμμα του Ελληνικού Δημοσίου
- και οι οποίες εν τέλει το μόνο που δεν κάνουν είναι αυτό που όφειλαν να κάνουν: δηλαδή να παράγουν ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων CO2- αντιθέτως και ενέργεια δεν παράγουν και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου! 
Αυτές είναι οι εταιρείες που πρώτα από όλες πρέπει να αποκρατικοποιηθούν! Να σταματήσουν να λυμαίνονται το Ελληνικό Δημόσιο και να απομυζούν τον Έλληνα Φορολογούμενο. Και εφόσον οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους επιδοκίμασαν την παραμονή της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ζώνη του Ευρώ και στους κανόνες της Ελεύθερης Αγοράς, όπως θέλει να υποστηρίζει η Κυβέρνηση, ας εφαρμοστούν οι νόμοι της Ελεύθερης Αγοράς και για αυτές τις εταιρείες! Ή μήπως οι κανόνες της Ελεύθερης Αγοράς είναι καλοί μόνο για να πωληθεί η ΔΕΗ επειδή οι ίδιες αυτές εταιρείες ενδιαφέρονται να την αγοράσουν;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: