23/2/11

Ενα ζόρικο τρίπτυχο

Οργή, ανυπακοή, εξέγερση.


Ενα ζόρικο τρίπτυχο που στοιχειώνει τον ύπνο των απανταχού καθεστωτικών. Ενας ανατρεπτικός συνδυασμός που προκαλεί σεισμικές αλλαγές, αλλάζοντας τον ρουν των εξελίξεων και τη μοίρα της οικουμένης. Εκπαλαι... Δεν είναι παίξε γέλασε η ανυπακοή -πόσω μάλλον η εξέγερση. Προϋποθέτει αποφασισμένο κόσμο που ασφυκτιά παίζοντας ακόμη και τη ζωή του κορόνα γράμματα. Δεν είναι τζάμπα μαγκιά ούτε πλάνο για τις ειδήσεις των οκτώ. Είναι η μοναδική γέφυρα των απελπισμένων προς τη σωτηρία τους!
*** Εκεί κάτω, στο αυταρχικό αντίσκηνο του Καντάφι, δεν βάλλεται μονάχα ο ολοκληρωτισμός, αλλά και η υποκρισία της Δύσεως, η οποία στήριζε ιδιοτελώς -λόγω οικονομικών συμφερόντων- και συνεχίζει να στηρίζει σχεδόν ως ουδέτερος παρατηρητής την κτηνωδία των καθεστώτων που καταρρέουν (...Και τι θλιβερό επίσης: κορυφαίοι αξιωματούχοι του συστήματος Καντάφι -υπουργοί, πρέσβεις, στρατιωτικοί κ.ά.-, πυλώνες του αυταρχικού καθεστώτος, εξίσου τύραννοι με τον «αυτοκράτορα», είδαν αίφνης το φως τους και διαμαρτύρονται παραιτούμενοι. Παλιά η τέχνη της επιβιωτικής ιδιοτέλειας).
*** Στο παπανδρεϊκό τσαντίρι η ψευτιά πάει σύννεφο. Ομως οι ψεύτες (και οι κλέφτες) τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μετά, τους παίρνει και τους σηκώνει ο άνεμος. Και τους τσακίζει, πετώντας τ' όνομά τους στα βράχια της Ιστορίας (...Και άλλα ψεύδη θα αποκαλυφθούν. Και κόλπα και ίντριγκες και λογής αθλιότητες. Το ήπιο πρόσωπό τους κρύβει ανείπωτη σκληράδα και ωμό κυνισμό)!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
*****************
Αναδημοσίευση από εδώ: Ενα ζόρικο τρίπτυχο

Δεν υπάρχουν σχόλια: