10/5/14

Μια Δεξιά δρόμος.

Του Τάσου Τσακίρογλου.
Αναδημοσίευση από την "Εφημερίδα των Συντακτών".

Από τον Μπαλτάκο στον Γρηγοράκο: μια ανοησία δρόμος. Οσος χωρίζει τη φιγούρα του εμφυλιακού ακροδεξιού στρατοδίκη, στην οποία παραπέμπει ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, από τον κηπουρό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώτος, πρωθυπουργική αδεία, πυροδοτούσε τα τελευταία χρόνια το κλίμα μίσους και εμφυλίου σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο δεύτερος, στερούμενος πλήρως ιστορικής συνείδησης και στοιχειώδους σοβαρότητας, δήλωσε με στόμφο πως, εάν δεν ψηφίσουμε το παρηκμασμένο κόμμα του, θα γίνουμε Ουκρανία. Εκβιασμοί και επένδυση στον φόβο. Ζόφος!
- Από τον Στουρνάρα στον Προβόπουλο: μια ψευτιά δρόμος. Οσος χωρίζει τα κατά παραγγελία «επιστημονικά» ψεύδη του ΙΟΒΕ των βιομηχάνων από τον άνθρωπο των τραπεζών που οι ίδιες όρισαν, ελέω κυβερνήσεων, δήθεν για να τις ελέγχει. Οσος χωρίζει τα παραμύθια περί «διαρθρωτικών αλλαγών» και «εκσυγχρονισμού», τα μαγειρέματα για την είσοδο στην ΟΝΕ και τις αμαρτωλές συγχωνεύσεις των τραπεζών από τους ποταμούς χρήματος που οι ίδιες πήραν και ποτέ δεν έγιναν «ρευστότητα στην αγορά». Οσος χωρίζει τις κομπίνες των τραπεζιτών με τα δάνεια σε φίλους, συγγενείς και κολλητούς από την κινδυνολογία για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Αηδία!
- Από τον Παπανδρέου στον Σαμαρά: τρία μνημόνια δρόμος. Οσος χωρίζει το «λεφτά υπάρχουν» από το «μνημόνια με εντολή Σαμαρά». Από την αβάσταχτη ελαφρότητα ενός αναξιόπιστου και αμετανόητου πολιτικού με σήμα το Καστελόριζο στον οπορτουνισμό και τη συντηρητική πατίνα ενός πρωθυπουργού που αντικατέστησε τους «Νέους Παρθενώνες» (βλ. Μακρονήσια) του Παναγιώτη Κανελλόπουλου με τη «Νέα Ελλάδα». Οσος δρόμος χωρίζει τα κολαστήρια του εμφυλίου από τα συλλογικά κολαστήρια δυστυχίας και φτώχειας τού σήμερα. Ολα για το έθνος και τη σωτηρία του. Υβρις!
- Από τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή: ένα φίδι δρόμος. Οσος χωρίζει τον αντικομμουνισμό, τις εκτοπίσεις και τις εξορίες από τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τις δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών και μεταναστών. Από τη φασιστική ΕΟΝ και τον μουσολινισμό στα τάγματα εφόδου, στις λαμπαδηφορίες και στις ναζιστικές παρελάσεις. «Αμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ… χείρονες». Τρόμος!
- Από τον Γεωργαλά στον Πρετεντέρη: μια αμνησία δρόμος. Οσος χωρίζει την εκλεπτυσμένη (πλην βάρβαρη) χουντική προπαγάνδα από την καλλιεργημένη (πλην άξεστη) παραποίηση και απόκρυψη της αλήθειας. Οσος χωρίζει την «ενημέρωση στην υπηρεσία του έθνους» από την ενημέρωση σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μιντιάρχες, επιχειρήσεις, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και στο βάθος οι τράπεζες. Ενημέρωση χρεωμένη και υποταγμένη στις τράπεζες. Μακιγιάζ στα μνημόνια, μασάζ στους πολίτες. Και ο δημοσιογράφος-αισθητικός. Οσος δρόμος χωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Μια αμνησία δρόμος. Θλίψη!
- Μπαλτάκος, Γρηγοράκος, Στουρνάρας, Προβόπουλος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Πρετεντέρης, τράπεζες, μνημόνια, διαπλοκή, φόβοι, απειλές, εκβιασμοί, κινδυνολογία, ψεύδη, Χρυσή Αυγή, βία: το νήμα που ενώνει την Ιστορία και φέρνει κοντά τους Νέους Παρθενώνες με τη Νέα Ελλάδα του Σαμαρά. Μια Δεξιά δρόμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: