15/12/13

Γιατί ενώ ο κόσμος παγώνει, το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει;

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτέ, σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2010 στην Ανταρκτική, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA. Το θερμόμετρο έδειξε -94.7 βαθμούς Κελσίου, πολύ περισσότερο δηλαδή από τους -89.2 που ήταν η αμέσως χαμηλότερη θερμοκρασία. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στις 31 του περασμένου Ιουλίου, λίγο έλειψε να σπάσει ξανά το ρεκόρ, καθώς παρατηρήθηκε θερμοκρασία -92.2.
Οι υπέρμαχοι της περιβόητης Κλιματικής Αλλαγής αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα νέα επιστημονικά δεδομένα, παρόλο που οι επιδοτήσεις για την "πράσινη" ενέργεια συνεχίζονται αφειδώς και ενώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη καταδικάζονται σε ενεργειακή ένδεια. Αλλά αυτή είναι εξάλλου και η ουσία της περιβόητης "πράσινης ανάπτυξης": η ανακατανομή του πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο
Για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή το θέμα: το κλίμα στον Πλανήτη άλλαζε και θα αλλάζει. Ο ανθρώπινος παράγοντας παρόλο που παίζει μεγάλο ρόλο στην Καταστροφή του Περιβάλλοντος, παίζει πολύ μικρό ρόλο στην Κλιματική Αλλαγή, και συνήθως οι ανθρώπινες δραστηριότητες επηρεάζουν το Κλίμα σε τοπικό επίπεδο και μόνο.  Η θεωρία της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" αποτελεί το ιδεολογικό υπόβαθρο της "Πράσινης Ανάπτυξης", και χρησιμοποιείται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίων κεκτημένων ανθρώπινων δικαιωμάτων και αναγκών. Και το χειρότερο για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία η καταστροφή της Γης παίρνει τέτοιες δραματικές διαστάσεις: οι μεγαλοεργολάβοι της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης επελαύνουν από τον Αμαζόνιο ως την Σκωτία, κι από την Καλιφόρνια ως την Κίνα... στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: