11/6/13

Κλείνει η ΕΡΤ και ανοίγει η ΥΕΝΕΔ!

Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς η τρικομματική συγκυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του Οργανισμού σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα. 
Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ το ΦΕΚ είχε υπογραφεί λίγο νωρίτεραΟ κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε ...θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός. (λες και τόσα χρόνια δεν κυβερνούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...) Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μεταδόσεις της ΕΡΤ θα σταματήσουν με το τέλος του αποψινού προγράμματος σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.
Οργή αλλά και δάκρυα, ήταν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στη δημόσια τηλεόραση αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την οποία πολλοί χαρακτήρισαν ως "γκαιμπελίστικη" διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, δεδομένου ότι για όλα αυτά τα οποία καταλόγισε στην ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου, ευθύνονται τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί που τόσα χρόνια έλεγχαν την ΕΡΤ.
Νωρίτερα σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχε προχωρήσει στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους. Πρόκειται για μια γενική εξουσιοδότηση που δίδεται προς τους υπουργούς και με αυτόν τον τρόπο θα μπει και το «λουκέτο» στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, σήμερα τα μεσάνυχτα. 
Πληροφορίες που θέλουν αύριο το πρωί να αρχίζει εκπομπές η Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.) δεν πρέπει να θεωρηθούν ότι ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά ότι απηχούν την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην χώρα μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: