22/5/13

Τα σφριγηλά στήθη των "Femen" και τα ρυπαρά γένια του Αμβρόσιου!


Μία ημέρα μετά την αυτοκτονία του φασίστα Dominique Venner, μέσα στην Παναγία των Παρισίων ως πράξη διαμαρτυρίας για τους γάμους ομοφυλοφίλων, μία ακτιβίστρια της οργάνωσης "Femen" πρόταξε στην κυριολεξία τα στήθη της κατά της ομοφοβίας και του νεοναζισμού. Με γραμμένο στο ημίγυμνο κορμί της τη φράση «Οι φασίστες να πάνε στη κόλαση», η γυναίκα εμφανίστηκε στο εσωτερικό της επιβλητικής Notre Dame, κρατώντας ένα ψεύτικο πιστόλι το οποίο έφερε στο στόμα της, όπως ακριβώς ο αυτόχειρας.
Μετά την αυτοκτονία του Dominique Venner, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης "Femen",  αναρτήθηκε κείμενο που καλούσε όλους τους Ευρωπαίους Νεοναζί να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Venner και να αυτοκτονήσουν αμέσως, ώστε να αποκλείσουν για πάντα την παρουσία τους από την πολιτική αρένα της Ευρώπης και να ξεβρομίσει στην κυριολεξία ο κόσμος. Μάλιστα, τους καλεί να σπεύσουν να το πράξουν αυτό μέσα στο ιερό της Παναγίας των Παρισίων, γιατί δεν υπάρχει πολύς χώρος αλλού.
Η επικεφαλής των "Femen", Inna Schevchenko, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το μήνυμα που στέλνουν οι ακτιβίστριες απευθύνεται «σε όσους υποστηρίζουν τον φασισμό και όσους τίμησαν τη μνήμη του φασίστα-ομοφοβικού που αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίν Λε Πεν». 
O Dominique Venner, "δοκιμιογράφος" της γαλλικής άκρας δεξιάς, πρώην διευθυντής του "Nouvelle Revue d'histoire" και πολέμιος του νόμου που επιτρέπει πλέον στην Γαλλία τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αυτοκτόνησε την Τρίτη το απόγευμα στον άμβωνα της εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο 78χρονος Venner είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την πράξη του από την προσωπική του ιστοσελίδα, προειδοποιώντας ότι χρειάζεται έντονα "συμβολικές" και "θεαματικές" πράξεις ώστε "να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις", στην Γαλλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο ίδιος δεν μπορούσε πλέον να ...ανεχθεί που επετράπησαν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων στην χώρα του, όπως δεν ...άντεχε να βλέπει τη πατρίδα του να ...πέφτει στα χέρια των βορειαφρικανών ισλαμιστών. Ο Venner θεωρείται ως ο ιδρυτής της Νέας Δεξιάς στην Γαλλία και είχε προταθεί να αναλάβει την προεδρία του "Εθνικού Μετώπου" το 1972, αλλά τελικώς στη θέση βρέθηκε ο Ζαν Μαρί Λεπέν.

0 78χρονος Dominique Venner είχε υπάρξει μέλος της Μυστικής Οργάνωσης Στρατού (OAS)- που αντιτέθηκε βίαια στην ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας- και είχε επιχειρήσει μάλιστα να δολοφονήσει τον γάλλο Πρόεδρο Σαρλ Ντε Γκολ. Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη πολιτική σκηνή, εκτός από την αντίθεσή του στους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είχε χαρακτηρίσει ως μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Γαλλία και την Ευρώπη το μεταναστευτικό κύμα από τις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Ασίας.
Το μίσος και ο φόβος του για το "διαφορετικό" οδήγησε τελικά τον Venner στην πλήρη απόγνωση. Την Τρίτη 21 Μαΐου  αφού πέρασε από τον ανιχνευτή μετάλλων χωρίς πρόβλημα ο Venner έφθασε μπροστά στον άμβωνα της Παναγίας των Παρισίων. Εκεί αφού άφησε μερικές επιστολές, μέσα στην πλήρη αδιαφορία των 1.500 τουριστών, έβγαλε το περίστροφο για να πέσει ως αυτόχειρας- θύμα ο ίδιος των "συμβολικών" και "θεαματικών" πράξεων που θα ..."αφυπνίσουν" τις συνειδήσεις των Γάλλων. Η Μαρίν Λε Πεν εκθείασε την πράξη του Venner, διανθίζοντας το μήνυμά της με αναφορές σε μισαλλόδοξες ελπίδες για αντιδραστικές αλλαγές στη Γαλλία και την Ευρώπη. 
Εξάλλου το τελευταίο διάστημα η Ευρωπαϊκή Ήπειρος ταλανίζεται από τέτοιες "αντιδράσεις": δεν έχουν περάσει λίγα εικοσιτετράωρα που εξαγριωμένοι και αλλόφρονες παπάδες στην Τιφλίδα στην κυριολεξία λίντσαραν  τους ελάχιστους διαδηλωτές του τοπικού "gay pride". Ενώ υγρό είναι ακόμη το μελάνι στο μισαλλόδοξο κείμενο του περιβόητου Αμβρόσιου, μητροπολίτη Καλαβρύτων, που μέσα στην γραφικότητά του αποκαλύπτει ότι πιο σκοταδιστικό, αηδιαστικό και βρώμικο μπορεί να γεννήσει το ανθρώπινο μυαλό!(σ.σ.:το περιβόητο αυτό κείμενο στην κυριολεξία αξίζει να διδάσκεται στα μαθήματα Ψυχιατρικής στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου...)
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα σε όλη την Ευρώπη, που η οικονομική κρίση εμφανίζει «δαίμονες» που μέχρι χθες, όλοι μας πιστεύαμε πως η ιστορία είχε θάψει βαθιά μέσα στην λήθη,  είναι προφανές ότι το να επιλέξουμε ανάμεσα στα σφριγηλά γυναικεία στήθη των  "Femen" και στα ρυπαρά γένια του Αμβρόσιου, δεν είναι πλέον μόνο θέμα ...αισθητικής! Είναι θέμα βαθύτατα ηθικό και ισχυρά πολιτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: