17/4/13

Φράουλες βαμμένες με αίμα...


Σκηνικό Μεσαίωνα στην Νέα Μανωλάδα: Εργάτες στις φράουλες πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους και οι επιστάτες γης άνοιξαν πυρ εναντίον τους!

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας ανάμεσα σε αλλοδαπούς εργάτες γης και "έλληνες" επιστάτες. Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία,  υπήρξε ένταση μετά από διαφωνία που είχαν για τα μεροκάματα που τους οφείλονταν. 200 αλλοδαποί εργαζόμενοι σε κτήματα με καλλιέργειες φράουλας, διαμαρτυρήθηκαν στα αφεντικά τους απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όταν ζήτησαν τα χρήματα υπήρξε λεκτική συμπλοκή και τρεις άντρες που εμφανίζονταν ως "επιστάτες" του ιδιοκτήτη της αγροτικής επιχείρησης, άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες, με αποτέλεσμα των τραυματισμό των αλλοδαπών εργατών γης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν καταγωγή από το Μπαγκλαντές. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάνω από εικοσιπέντε είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, ενώ συναγερμός για τον εντοπισμό των δραστών έχει σημάνει και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας καθώς οι δράστες εικάζεται πως διέφυγαν με όχημα προς την περιοχή της Κάτω Αχαγιάς. Άγνωστη είναι προς το παρόν  η κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων, κάποιοι όμως από αυτούς είναι τουλάχιστον σοβαρά τραυματισμένοι από τον καταιγισμό πυρών που δέχθηκαν και μεταφέρονται στο ΓΝ Πύργου και στο ΓΠΝ Πατρών στο Ρίο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενώ αναζητούνται οι τρεις "υπάλληλοί" του που φέρονται και ως οι δράστες της εγκληματικής επίθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: