3/3/13

Έρχεται η ...ανάπτυξη στην Χώρα μας!

Θέλουν μισθούς των 300 ευρώ:

Αυτούς υπηρετούν οι κυβερνήσεις! 
Αυτούς ωφελεί η μνημονιακή πολιτική. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών απαίτησαν από την κυβέρνηση να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ εκπροσώπων 11 μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον υπουργό κ.Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Μηταράκη, εκτός από τον περιορισμό της "γραφειοκρατίας", τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την "απλοποίηση" των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα και περαιτέρω μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.
Οι «11» έθεσαν προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επτά κύρια αιτήματα: 
1.Άρση διοικητικών εμποδίων για τις εξαγωγές.
2.Τη δημιουργία σημείου επαφής των επιχειρήσεων με τη Δημόσια Διοίκηση για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων, όπως οι αδειοδοτήσεις.
3.Απλοποίηση αδειοδοτήσεων- κυρίως περιβαλλοντικών- για παραγωγικές δραστηριότητες.
4.Απλούστερο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα.
5.Άρση προστασίας επαγγελμάτων, π.χ. φορτοεκφορτωτές.
6.Μείωση του κόστους της ενέργειας.
7.Μείωση του εργατικού κόστους.
Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη:«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου». «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα...» φέρεται να απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας κ.Γιάννη Βρούτση.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, μίλησαν για «αισιόδοξα μηνύματα» καθώς και για «σημάδια βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας», ορμώμενοι και από τα ...επενδυτικά πλάνα των πολυεθνικών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μάλιστα ανανέωσε το ραντεβού με τα στελέχη των πολυεθνικών περί τα τέλη Μαρτίου, στο Μέγαρο Μάξιμο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Εν ολίγοις, εν αγαστή σύμπνοια πολυεθνικές, τρόικα και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρήκαν έναν έμμεσο -πλην σαφέστατο- τρόπο ώστε να κατακρημνίσουν τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων πιο κάτω και από τις χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Πιο χαμηλά ακόμη και από τη Βουλγαρία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 320 ευρώ (τη "βουλγαροποίηση" φοβόμασταν, "χειρότερα" μας ετοιμάζουν)! Φαίνεται μάλιστα πως το μέτρο της πρόσληψης ανέργων με μισθό 300 ευρώ θα το παρουσιάσουν ως ...κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας.  Εξάλλου είναι ικανοί στα επικοινωνιακά "τρικ": την καταστροφή της Χαλκιδικής την αποκαλούν ...ανάπτυξη, και μάλιστα διοργάνωσαν μαζί με την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσόςσυλλαλητήριο ...υποστήριξης της καταστροφικής αυτής "επένδυσης"! Τώρα αν όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην Χαλκιδική για να υποστηρίξουν τα "αναπτυξιακά σχέδια" της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", γνωρίζουν τι μισθούς τους επιφυλάσσει η εταιρεία, εμείς δεν το ξέρουμε! Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα αν λάβουμε υπόψη την πρόταση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και νυν υπόδικου για οικονομικές ατασθαλίες κ. Πέτρου Δούκα ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε ένα πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας από όλους τους ανέργους της χώρας, με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: