23/2/13

Έκτακτο δελτίο: νέα καταιγίδα έρχεται την Δευτέρα!


Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα, από ΑΑΑ σε Aa1, λόγω της ...«αδυναμίας» στις προοπτικές της ανάπτυξής της.
Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος, επικαλείται κυρίως τη «συνεχιζόμενη αδυναμία στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές» της Βρετανίας, και σημειώνει ότι αναμένει πως η υποτονική οικονομική δραστηριότητα της χώρας «θα επεκταθεί και στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας». Η Moody’s αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η αδυναμία της οικονομίας της Γηραιάς Αλβιόνος, θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της μείωσης της δανειοδότησης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Είναι η πρώτη φορά από το 1978 που η Βρετανία χάνει την κορυφαία αξιολόγηση των ΑΑΑ, η οποία σημειωτέον είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη και μέλος του πανίσχυρου G7.
Η υποβάθμιση της Μεγάλης Βρετανίας από την αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται, σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, να δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές -από τη Δευτέρα το πρωί -αφού εκτός των άλλων το Λονδίνο θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη. 
Πάντως την Δευτέρα το πρωί που θα ανοίξουν οι διεθνείς χρηματαγορές έχει να βρέξει πολλές ...μπανάνες! Για αυτό ας πάρουμε όλοι μια ομπρέλα μαζί μας: και κυρίως οι φωστήρες της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης! Που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα φάρμακα των συνταξιούχων και η λύση είναι να φτιάξουμε πίστα  Formula 1!

Δεν υπάρχουν σχόλια: