18/12/12

Αυξήσεις «φωτιά» από την Πρωτοχρονιά!

Αυξήσεις έως και 49% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού προτείνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός!
Την πρόταση για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 49% επανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Μιλώντας στην επιτροπή ακροάσεων της Βουλής ο κ. Ζερβός διευκρίνισε ότι η αύξηση αφορά την πιο χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης, από 0 έως 800 κιλοβάτ, και θα φτάσει μέχρι και τα 10 ευρώ το μήνα. Στις υπόλοιπες κατηγορίες άνω των 800 κιλοβάτ, όπου βρίσκεται και η μέση κατανάλωση των νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα. 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, οι αυξήσεις θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 1η Ιουλίου του 2013, οπότε και θα φθάσουν μέχρι 48,7%. Υποστήριξε, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο τιμολόγιο και με διαφορά, όπως είπε, στην Ευρωζώνη, ακόμα και από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις γίνονται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών, αλλά και της μνημονιακής υποχρέωσης που έχει η χώρα από το 2010.
ΥΓ) και όσοι συνεχίζουν ακόμη να αναρωτιούνται γιατί είναι ..."αναγκαίες" αυτές οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα μέσα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης για την Ελληνική Οικονομία, τους καλούμε να διαβάσουν τι γράφουμε και τι φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό, και ελπίζουμε αυτή την φορά να μας ακούσουν ακόμη περισσότεροι- αφού τελικά την πληρώνουμε όλοι: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: