12/11/12

Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες!


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Telegraph".
Το Eλληνικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας χθες, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές 9.4 δισ , στους μισθούς και στις συντάξεις.Το προσεχές έτος η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να συρρικνώνεται για έκτο διαδοχικό έτος και σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση 4.5 %. 
Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα φτάσει το 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).
Η χώρα είναι τόσο χτυπημένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση, που μοιάζει με έναν ασθενή νοσοκομείου σε κωματώδη κατάσταση “φυτού”, και κρατιέται ζωντανή από μέτρα που το μόνο που κάνουν είναι να μεγαλώνουν τον πόνο που βιώνει πριν από το αναπόφευκτο τέλος.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει την τρόικα. Είναι ήδη παγιδευμένη σε ένα σπιράλ χρέους. Η Ελλάδα δανείζεται από την τρόικα για να ...ξεχρεώσει την τρόικα, καθώς πάνω από το 70% του χρέους της αυτήν την στιγμή το κατέχει η τρόικα σύμφωνα με τα στοιχεία της  Fitch!
Αυτός ο κύκλος δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό εκτός από το "κλώτσημα" της Ελλάδας εκτός Ευρώ… Η παραγραφή χρέους είναι αδύνατη για τους πιστωτές της Ελλάδας, λόγω της απαίτησης που θα γεννούσε για να παραγραφεί το χρέος της μισής Ευρωζώνης. 
Όσο αυτό το “παιγνίδι” συνεχίζεται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μεταφορά του πλούτου από την Ελλάδα στην τρόικα μέσω των πληρωμών τόκων, για ένα χρέος που δεν θα καταφέρει να ξεπληρωθεί ποτέ.
Η τρόικα θα αρπάξει κάθε δεκάρα από την Ελλάδα προτού η χώρα “πέσει κάτω” και γονατίσει… Εάν η χρεοκοπία δεν ρυθμιστεί τελικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα γίνει στους δρόμους  της Αθήνας με αιματηρές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: