6/11/12

Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και οι Ευρωπαίοι κοιτάζουν αλλού!


Ένα πολύ καυστικό άρθρο στον Observer θέτει προ των ευθυνών τους τούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Ελλάδας...
Μάλλον διάθεση για «πλάκα» θα πρέπει να είχαν οι Σκανδιναβοί όταν απέδιδαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαίροντας την προσήλωσή της στις αξίες της «συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων». Διότι αν η αρμόδια επιτροπή είχε σαφέστερη αντίληψη του πνεύματος των καιρών δεν θα μοίραζε βραβεία, αλλά καταγγελίες για την άνοδο του νεοναζισμού και την καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης στην Ελλάδα...  Σε αυτή την παραδοξότητα στέκεται πρόσφατο δημοσίευμα του Observer, εστιάζοντας στην περίπτωση της Ελλάδας και της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τη δημοσίευση της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ», τη στιγμή που οι Έλληνες διαβιούν υπό το ζυγό ατέλειωτων, ολοένα και πιο επαχθών μέτρων λιτότητας και το εγχώριο ακαθάριστο προϊόν της χώρας συρρικνώνεται με ρυθμούς που μόνο τρόμο μπορούν να προκαλέσουν. 
«Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρωπαϊκή Ένωση περί άλλων τυρβάζει», αναφέρει το δημοσίευμα, και τονίζει πως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας «σίγουρα φταίει η ανοχή της Ελληνικής κοινωνίας προς τη διαφθορά. Φταίνε και οι τραπεζίτες για το κραχ. Σημαντικό μέρος του φταιξίματος όμως πρέπει να καταλογιστεί και στους Ευρωπαίους πολιτικούς και γραφειοκράτες που δέχθηκαν την Ελλάδα (καθώς και τις υπόλοιπες χώρες της νότιας Ευρώπης) σε μία νομισματική ένωση, η οποία έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε μειονεκτική θέση, αρνούμενη τη διαγραφή χρεών που η τελευταία δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει». Για να καταλήξει: «Η Ελλάδα είναι η Βαϊμάρη των ευρωκρατών στο Αιγαίο. Βοήθησαν στο να οικοδομηθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: