30/11/12

Δικαίωση της σκληρής διαπραγματευτικής τακτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης!


Aφοπλιστική ειλικρίνεια Σόιμπλε: Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης!
Η γερμανική κάτω βουλή ενέκρινε τελικά με μεγάλη πλειοψηφία το πακέτο των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup για την Ελλάδα. Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα οι 473 ψήφισαν υπέρ, 100 κατά και 11 απείχαν. Η ψηφοφορία είχε θεωρηθεί σημαντική δοκιμασία για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον έλεγχό της επί της κεντροδεξιάς συμμαχίας της ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013. Τελικά βέβαια η ψηφοφορία αποδείχτηκε πανεύκολη υπόθεση! Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, υποστήριξαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την κα. Μέρκελ. Οι Γερμανοί βουλευτές ήταν ήδη "πεπεισμένοι" πως πρέπει να υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων της νέας αυτής ελληνικής διάσωσης: χαρακτηριστική και αποκαλυπτική εξάλλου ήταν και η επιχειρηματολογία του Σόιμπλε!
«Η Αθήνα έχει καταφέρει πολλά!», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγηση του, πριν από την ψηφοφορία, και προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση την ευρωζώνη!
«Κατά βάση αποφασίζουμε για την συνέχιση ή την διακοπή της βοήθειας - με όλες τις συνέπειες τις οποίες θα είχε ένα τέτοιο βήμα για τους Έλληνες και την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο κανείς από το ευρώ και, επομένως, έχει να χάσει τα περισσότερα από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης.
«Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ίσως οδηγούσε και στη διάλυση της Ευρωζώνης», τόνισε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «ξεκινούν τα πρώτα βήματα προόδου, αλλά ο δρόμος για τους Έλληνες είναι ακόμη μακρύς» και προσέθεσε ότι «παραλείψεις δεκαετιών δεν μπορούν αναπληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Αναφερόμενος στην έκθεση της τρόικας, ανέφερε ότι επισημαίνει ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις- και λόγω των ελληνικών εκλογών. «Η τρόικα διαπιστώνει ότι οι Έλληνες χρειάζονται δύο χρόνια παραπάνω για να πετύχουν τους στόχους και αυτό οδηγεί αναγκαστικά σε ένα χρηματοδοτικό κενό. Αυτό πρέπει τώρα να το καλύψουμε!», δήλωσε και κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το σχέδιο. Πράγμα που τελικά και έγινε! 
Ευτυχώς βέβαια που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Πλευρά είχε διαπραγματευτεί σκληρά με την Γερμανία, και την τρόικα, πατώντας ακριβώς πάνω σε αυτούς τους φόβους των Γερμανών περί διάλυσης της Ευρωζώνης! Ευτυχώς... γιατί διαφορετικά θα είχε διαλυθεί η Ευρωζώνη οπότε και θα αναγκαζόμασταν να επιστρέψουμε στην ...δραχμή! Χάρη όμως στην Κυβέρνησή μας, καταφέραμε τελικά να σώσουμε το Ευρώ- και να παραμείνουμε σ' αυτό- κι ας μην μας έχει μείνει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη!

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Αυτό ακριβώς: Όποιος δε θέλει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, καταλαβαίνει ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε για λογαριασμό κι ερήμην ημών των Ελλήνων το Eurogroup, εξακολουθεί να μεταθέτει τα προβλήματα για το μέλλον, με ημίμετρα, εν αναμονή της εκλογικής περιπέτειας στην οποία θα μπουν οσονούπω, η Φράου με τον Γιο της Νυφίτσας...

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες συνεχίζουν να πηδάνε από τις ταράτσες ή να κρεμιούνται από τα λίγα δένδρα που έχουν μείνει άκαυτα...

Οι Μικροτσούτσουνοι και οι ψοφοδεείς ζουν ανάμεσα μας...

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/pirate-jenny.html