19/10/12

«Το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδας!»

«...επιτέλους αναγνωρίζονται οι θυσίες του Ελληνικού Λαού!»
«Το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στην αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδος στην Ευρώπη, αναφέρθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Και ο κ. Φώτης Κουβέλης τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του κόμματός του«για πρώτη φορά, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός!» και ότι «επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής!» Και πράγματι αν κρίνουμε από τα σημερινά πρωτοσέλιδα άρθρα στον "διεθνή τύπο" το κλίμα αλλάζει και όλοι αναγνωρίζουν πλέον τις θυσίες του Ελληνικού Λαού: χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα της Ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero και της βρετανικής Guardian, που καταγράφουν τις ...θυσίες του Ελληνικού Λαού. 
Οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε να πεθάνουν...
Στην κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα αναφέρεται για ακόμη μία φορά η βρετανική εφημερίδα Guardian χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα μας «τόσο οδυνηρή που πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής των νεκρών».
Το άρθρο της εφημερίδας επιχειρεί να περιγράψει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των αυστηρών μέτρων λιτότητας, φιλοξενώντας απόψεις Ελλήνων πολιτών που μιλούν για την εξαθλίωση που βιώνουν και  μοιράζονται την οργή που νιώθουν για την κυβέρνηση.
«Έπειτα από τρία χρόνια ακατάπαυστης φορολόγησης και μειώσεων των μισθών, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο. Η κατάσταση είναι τόσο οδυνηρή που πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής των νεκρών τους. Νεκρά σώματα κείτονται σε θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων μέχρι να αναλάβει τα έξοδα ταφής τους ο δήμος», αναφέρει χαρακτηριστικά Ελληνίδα διαδηλώτρια στον ανταποκριτή της εφημερίδας.
«Προσωπικά, είμαι έκπληκτος που δεν έχει ξεσπάσει επανάσταση», δήλωσε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Βαρώτσος, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Από την πλευρά της η Τάνια Καραγιάννη, εκπρόσωπος των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει: «Η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας δεν θα πρέπει να μας υποτιμήσει . Εάν δεν λάβουν σοβαρά  υπ' όψιν τους  την αντίθεσή μας θα φέρουν ιστορική ευθύνη για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν».
«Υπό την έντονη πίεση από τους διεθνείς πιστωτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει αναγκαστεί να εκπονήσει ένα δρακόντειο πακέτο περικοπών στις δαπάνες ύψους 13,5 δισ. ευρώ ώστε να πάρει την δόση του δανείου ύψους  31.5 δις.» καταλήγει ο Guardian και προσθέτει πως «για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι θα χρειαστεί να κάνουν τις μεγαλύτερες θυσίες».
...και η οι Ελληνίδες καταφεύγουν στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου!
«Ιερόδουλες από την Ελλάδα άρχισαν να φθάνουν στην Ιταλία--ένα ακόμη αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης» γράφει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.
Ενα μέρος της «Ελλάδας της λιτότητας που επιβλήθηκε από την Ευρώπη αρχίζει να εξωθείται στα πεζοδρόμια που μέχρι τώρα μονοπωλούνταν από σπείρες οι οποίες εκμεταλλεύονται Ρουμάνες, Μολδαβές και Ουκρανές πεταλούδες της νύχτας», προσθέτει η ιταλική εφημερίδα.
Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πριν από λίγες μέρες η ιταλική αστυνομία εντόπισε Ελληνίδες σε δρόμους της περιφέρειας να κάνουν πεζοδρόμιο. «Από ό, τι μπορέσαμε να δούμε αυτά τα κορίτσια έχουν την τάση να είναι πολύ απόμακρα. Προσέχουν να μην εισβάλουν στην «περιοχή» των άλλων ιερόδουλων αλλά προσπαθούν ακόμα κι έτσι να καθιερωθούν στα μονοπάτια της πορνείας στην Ρώμη.» αναφέρει ένας δημοτικός αστυνομικός στην Ιταλική εφημερίδα.
Εκτός από τη Ρώμη έχουν εντοπιστεί Ελληνίδες ιερόδουλες και σε μικρότερες πόλεις καθώς «Μπορούν πολύ εύκολα να πηγαινοέρχονται από την Κέρκυρα στο Μπαρι ή στο Πριντιζι καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι συχνή» είπε τοπικός αξιωματούχος στην εφημερίδα.
Προς το παρόν ο αριθμός τους είναι μικρός, αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθεί αύξηση.
Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν πίσω από το φαινόμενο αυτό, κρύβονται άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος, αν οι εν λόγω Ελληνίδες έχουν πέσει στα δίχτυα αδίστακτων κακοποιών που εκμεταλλεύονται εκατοντάδες κοπέλες από την Ρουμανία.
«Η φτώχεια έχει ασύλληπτες συνέπειες και η πείνα μπορεί σίγουρα να αλλάξει εντυπωσιακά τους ανθρώπους», σημειώνει η Il Messaggero στο δημοσίευμά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: