30/9/12

Βρε, μπας και υπάρχουν λεφτά και μας το κρύβουν;

Δάνειο 140 εκατ. ευρώ για την ...Πράσινη Ανάπτυξη!
Η κυβέρνηση θα παράσχει "ένεση" ρευστότητας 140 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου ανάφερε στη συνέντευξη που έδωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι ο ΛΑΓΗΕ θα λάβει μονοετές δάνειο 140 εκατ. ευρώ για να καλύψει το έλλειμμά του, σημειώνοντας ότι η τρόικα το ενέκρινε«Η Τρόικα το ενέκρινε, γιατί αντιλαμβάνεται την στόχευση των συγκεκριμένων ενεργειών, που σκοπό έχουν να μπορέσει να επιβιώσει η αγορά και να επανέλθει σε μια κανονική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου. 

Παράλληλα με το δάνειο, η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή εισφορά (!) στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που έχουν ήδη συμβάσεις, δήλωσε ο υφυπουργός. «Θα το ονομάσουμε μια εισφορά αλληλεγγύης», δήλωσε ο υφυπουργός. «Δεν μπορώ να πω ακριβώς πού θα κυμανθεί, αλλά θα είναι σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέπει να λειτουργούν κανονικά και να διατηρούν ικανοποιητικές αποδόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. «Θα ισχύει άλλωστε για πολύ συγκεκριμένο διάστημα και όχι εσαεί για το σύνολο του υπολοίπου χρόνου για το οποίο έχουν σύμβαση», πρόσθεσε. 
Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2012, τα σχέδια για την πλήρη αναμόρφωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην Χώρα μας: «Το σημερινό μοντέλο δεν λειτουργεί. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να αποκατασταθεί διότι είναι πάρα πολύ παραμορφωμένη. Έτσι χτίζουμε μια νέα αγορά!»
Στην κατεύθυνση αυτή το πρώτο βήμα είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗΗ ΔΕΗ, πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί στα πλαίσια ενός φιλόδοξου κυβερνητικού σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων sell-off (sell-off = ξεπούλημα) για να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση της Χώρας, σημειώνει το πρακτορείο!
ΥΓ) Και εμείς οι "πτωχοί τω πνεύματι" αναρωτιόμαστε: από την μια δανειζόμαστε για να καλύψουμε τα "φέσια" της Πράσινης Ανάπτυξης, και από την άλλη ξεπουλάμε την απολύτως κερδοφόρα ΔΕΗ και μάλιστα έναντι "πινακίου φακής"! Πολύ κουβαρντάδες είναι οι Συγκυβερνώντες που ανέλαβαν να σώσουν την Χώρα μας! Βρε, μπας και υπάρχουν λεφτά και μας το κρύβουν;   


Δεν υπάρχουν σχόλια: