23/9/12

Όταν η πολιτεία του Αϊντάχο τα βάζει με την ΤΕΡΝΑ... τελικά χάνει!

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού της πολιτείας του Αϊντάχο, Idaho Power Co. θα πρέπει  υποχρεωτικά να αγοράζει την αιολική ενέργεια που θα παράγει η ΤΕΡΝΑ.
Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας αποφάνθηκε πως η μακροπρόθεσμη συμφωνία με τις εταιρείες των αιολικών πάρκων καθορίζει ότι η Idaho Power Co. πρέπει να αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια των αιολικών πάρκων, ακόμα και όταν η ζήτηση για ενέργεια είναι χαμηλή.
Κατά της Idaho Power Co. είχε προσφύγει η ελληνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ  για να "προστατέψει" την επένδυσή της που αφορά ένα αιολικό πάρκο με 60 ανεμογεννήτριες Siemens (τι άλλο), υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή των συμβάσεων που καθορίζουν τις τιμές πώλησης  της ενέργειας που θα παράγουν (όταν την παράγουν) οι ανεμογεννήτριές της, θα επηρεάσει και το κόστος του έργου και άρα και την εξυπηρέτηση των δανείων στα οποία βασίστηκε!
Η Idaho Power Co. μετά από αυτήν την γνωμοδότηση της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τώρα θα εξαναγκαστεί να χρησιμοποιεί επιπλέον πηγές ενέργειας, όπως εργοστάσια που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη τον άνθρακα, για την εξισορρόπηση του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος σε μακροπρόθεσμη βάση. Και ταυτόχρονα επειδή κατ' αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν και οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που αναγκαστικά θα παράγει, μελετά την προσφυγή της ώστε να απαιτήσει από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τουλάχιστον να μην πληρώσει τις "ρήτρες" που αυτό συνεπάγεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: