30/7/12

Νέα επιστημονική μελέτη κόλαφος για την απάτη του "Climategate"!


Οι κλιματολόγοι- υπέρμαχοι της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, έχουν συνδέσει την αύξηση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2 με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, αλλά μια νέα έρευνα από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων ανατρέπει αυτή την εκδοχή και αποδεικνύει πως η αύξηση του CO2  έπεται της αύξησης της θερμοκρασίας του Πλανήτη.
Σύμφωνα με την έκθεσή τους, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό του "Climate of the Past", η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ανέλυσε μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα που είχαν παγιδευτεί στα στρώματα του πάγου στην Ανταρκτική και διαπίστωσαν ότι η αύξηση των επίπεδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ακολουθεί την αύξηση της Θερμοκρασίας του Πλανήτη σταδιακά μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων.
Οι αναλύσεις μας από πυρήνες πάγου από το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής δείχνουν ότι η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα ακολουθεί την αύξηση της θερμοκρασίας της Ανταρκτικής πολύ στενά και κλιμακώνεται μετά από μερικές εκατοντάδες χρόνια το πολύ!” εξηγεί ο Sune Olander Rasmussen, καθηγητής στο Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή στο Ινστιτούτο Niels Bohr του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.
Όλες οι προηγούμενες θεωρίες περί της Κλιματικής Αλλαγής και του ρόλου που παίζουν τα επονομαζόμενα αέρια του θερμοκηπίου σε αυτήν, είχαν βασιστεί στην υπόθεση ότι η αύξηση των επιπέδων CO2 στην ατμόσφαιρα προηγείται της ανόδου της θερμοκρασίας!
Ο καθηγητής Rasmussen και η ομάδα του, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας στην Αυστραλία, ανέλυσαν πυρήνες πάγου από πέντε διαφορετικά σημεία αντιπροσωπευτικών του παγοκαλύμματος της Ανταρκτικής. Οι πυρήνες πάγου αντιπροσωπεύουν ένα αρχείο θερμοκρασιών και ατμοσφαιρικών συνθηκών που υπήρχαν κατά το χρόνο μέσα στον οποίο διαμορφώθηκε το κάθε τμήμα του παγοπυρήνα. Κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, το χιόνι που πέφτει παγώνει και συμπιέζεται από τις επόμενες χιονοπτώσεις που συμβαίνουν στα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες εξετάζοντας βαθύτερα το δείγμα του πυρήνα πάγου, έκαναν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. 
Η θερμοκρασία του πλανήτη αλλάζει κατά φυσικό τρόπο σχεδόν περιοδικά, κυρίως λόγω της μεταβαλλόμενης ηλιακής ακτινοβολίας που προκαλείται από τις διακυμάνσεις στην τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο, την κλίση της Γης και τον προσανατολισμό του άξονα περιστροφής της Γης. Αυτές οι μεταβολές ονομάζονται κύκλοι Milankowitch και αντιστοιχούν σε περιόδους των 100.000, 42.000, και 22.000 περίπου ετών. Αυτοί είναι οι κύκλοι που προκαλούν και τις περιοδικές αλλαγές στο κλίμα της Γης με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περιοδικές εναλλαγές  εποχών παγετώνων διάρκειας περίπου 100.000 χρόνων και ζεστών μεσοπαγετωνικών περιόδων, διάρκειας συνήθως 10.000 - 15.000 χρόνων. Την σημερινή χρονική περίοδο, η Γη βρίσκεται στο τέλος περίπου μιας θερμής μεσοπαγετωνικής περιόδου. Η φυσική αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος ακολουθείται από την αυξημένη ποσότητα CO2 στην ατμόσφαιρα και αυτό αποδεικνύεται πλέον από την επιστημονική έρευνα. 
Είναι δηλαδή η αύξηση της Θερμοκρασίας του Πλανήτη που προκαλεί την αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα και όχι το αντίστροφο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία
Αλλά όταν τα επιστημονικά στοιχεία έρχονται σε ρήξη με τα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης, τόσο το χειρότερο για τα επιστημονικά στοιχεία: το Climategate είναι εδώ για να μας πείσει πως όσο περισσότερο πέρδονται οι μόσχοι τόσο περισσότερες ανεμογεννήτριες πρέπει να βάλουμε στα βουνά μας- και τόσο περισσότερα χρήματα πρέπει να σπαταλήσουμε για αυτόν τον σκοπό! Προς όφελος   των Μεγαλοεργολάβων πάντα και εις υγεία των κορόιδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: