12/7/12

Ο Ισπανός πρέσβης και οι Έλληνες Μεγαλοεργολάβοι...

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Ισπανό πρέσβη Alfonso Lucini, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγχρηματοδοτούμενων έργων, όπου δραστηριοποιούνται ισπανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο Ισπανός πρέσβης ζήτησε την τακτική πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα, καθώς και να βρεθεί λύση για να προχωρήσουν οι οδικοί άξονες (!!!). 
Κι αν αναρωτηθείτε για ποιο λόγο ο Ισπανός πρέσβης κόπτεται τόσο πολύ για τις πληρωμές προς τους Μεγαλοεργολάβους της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης, θα σας θυμίσουμε πως η Ισπανία διαθέτει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ανεμογεννητριών. Μόνο που η ίδια η Ισπανία έχει πάψει να εγκαθιστά η ίδια αιολικά πάρκα θεωρώντας τα ακριβά, αναξιόπιστα και αντιαναπτυξιακά. Και μόλις προχθές η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει νέα βαριά φορολογία στις ΑΠΕ καθώς  ένα χρέος της τάξης των 24 δισ. Ευρώ αποδίδεται στην ενέργεια που παράγεται από αυτές. (Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο ίδιος ο Ραχόι σημείωσε πως μέρος της επιβάρυνσης θα μετακυλιθεί στους καταναλωτές- όπως έγινε και στην Ελλάδα.)
Οι Ισπανικές εταιρείες λοιπόν βασίζονται πλέον μόνο στις εξαγωγές ανεμογεννητριών προς την Λατινική Αμερική  και την Ελλάδα (!). Κάποιες από αυτές βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας. Για να μην χρεοκοπήσουν λοιπόν πρέπει να συνεχίσουν να πωλούν Ανεμογεννήτριες! Και για αυτό βασιζόμενοι και στα όσα απαιτεί το Μνημόνιο-2 για την ενέργεια στην χώρα μας, οι Ισπανοί Επιχειρηματίες κόπτονται για τα κέρδη των Ελλήνων Μεγαλοεργολάβων και απαιτούν μέσω του Ισπανού Πρέσβη να πληρώνονται στην ώρα τους. 
Αν λοιπόν οι Μεγαλοεπιχειρηματίες και οι Μεγαλοεργολάβοι ανεξαρτήτου εθνικότητας ενώνονται για να επιτεθούν στο σύνολο των Λαών της Ευρώπης, μήπως ήρθε η ώρα και οι Λαοί της Ευρώπης  από κοινού να σηκώσουν το ανάστημά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: