10/7/12

Μεγάλη νίκη της Κυβέρνησης...

...ξεκίνησε η "επαναδιαπραγμάτευση" για το Μνημόνιο και φέρνει επιπλέον νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ άμεσα στις επόμενες εβδομάδες!!!
Αν είναι αυτή η Κυβέρνηση να διαπραγματεύεται έτσι, τότε καλύτερα η κυβέρνηση του Γιωργάκη που δεν διαπραγματευόταν τίποτε!

Στην άμεση λήψη μέτρων ύψους 3 δισεκατομμυρίων είναι πλέον "αναγκασμένη" να προχωρήσει η κυβέρνηση και μάλιστα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πριν από τη λήξη των εργασιών του Ecofin.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υπήρξαν ...ανελαστικοί σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα, το 2012. Ως εκ τούτου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων, ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ, που αφορούν μέτρα του Μαρτίου 2012, εξήγησε ο Γ. Στουρνάρας. O υπουργός οικονομικών ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να λάβει αυτή τη στιγμή χρονική επέκταση στη δημοσιονομική της προσαρμογή. Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, στο Eurogroup δεν ετέθη από Ελληνικής πλευράς επίσημα το θέμα της επιμήκυνσης: «Θα το θέσουμε όταν το πρόγραμμα μπει σε τροχιά» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως από πλευράς των δανειστών μας δεν υπάρχει καμία δέσμευση περί αυτού. Επίσης, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για να εξοικονομήσει επιπλέον 11,5 δισ. ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια, δηλαδή το 2013 και το 2014. «Θα δώσουμε μάχη για να λάβουμε τα μέτρα αυτά με ...δόσεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να δημιουργήσω προσδοκίες. Οι εταίροι μας ήταν πολύ σκληροί για το 2012».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά τη λήξη του συμβουλίου που έγινε στις Βρυξέλλες, ο κ. Στουρνάρας έδωσε στους ομολόγους του διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε ...σωστή τροχιά και ότι η ελληνική πλευρά δεν υπέβαλε κανένα επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%. Να σημειωθεί και να τονιστεί σε αντιδιαστολή, ότι το Eurogroup αποφάσισε να δώσει ένα χρόνο παράτασης στην Ισπανία για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το όριο του 3%. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: