15/6/12

Οι Γερμανοί ψηφίζουν Σαμαρά, οι Γάλλοι Βενιζέλο...

...ας πάρουν θέση και οι Αμερικανοί για να τελειώσει επιτέλους το παραμύθι περί Δημοκρατίας στην Ελλάδα! Ας διορίσουν κατευθείαν την Κυβέρνηση της αρεσκείας τους και ας καταργήσουν εντελώς τις εκλογές! Έτσι κι αλλιώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζουν οι αγορές και όχι οι πολίτες!

Όπως ακριβώς έκαναν και οι κατοχικές δυνάμεις στην κατακτημένη από τους Ναζί Ελλάδα,  και έβγαζαν τις ανακοινώσεις τους τόσο στα Γερμανικά όσο και στα Ελληνικά, έτσι και σήμερα η Γερμανική έκδοση των Financial Times κυκλοφόρησε με τίτλο στα Γερμανικά και στα Ελληνικά: «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ καλούν τον Ελληνικό Λαό να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να εκλέξει πρωθυπουργό τον Σαμαρά! 
Λίγες ημέρες μετά τον προκλητικό Ολαντρέου, που ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους Έλληνες να υποστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, έρχεται αυτό το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο των Financial Times Deutschland, για  να ολοκληρωθεί το παζλ! Βέβαια από το παζλ λείπουν ακόμη ορισμένα κομμάτια, όπως πχ. η θέση της Αμερικανικής Πρεσβείας για το ποιον πρέπει να εκλέξουν οι Έλληνες ως πρωθυπουργό τους, αλλά μάλλον αυτά τα κομμάτια δεν έχουν πλέον ουσιαστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του όλου κάδρου! Η ουσία είναι πλέον ότι η Μέρκελ και η Τρόικα έχουν αποφασίσει για την Ελλάδα, και το μόνο που δεν κάνουν πλέον είναι να ...μοιράζουν και ψηφοδέλτια  της Νέας Δημοκρατίας. Και να είστε σίγουροι ότι αν σε αυτές τις εκλογές μετρούσε και η σταυροδοσία για την εκλογή των Βουλευτών, τότε σίγουρα θα μοίραζαν και σταυρωμένα ψηφοδέλτια ώστε να μην αφήσουν καμία πιθανότητα να μην εκλεγούν οι αρεστοί τους!   Δηλαδή οι υποταχτικοί τους! Όσοι  συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες του Χριστοφοράκου, και στα μαύρα ταμεία της Ζήμενς!
Το πρωτοφανές και εν πολλοίς προκλητικό και κατάπτυστο δημοσιογραφικό κείμενο των “Financial Times Deutschland” καλεί, με πρωτοσέλιδο τίτλο, τους Έλληνες εκλογείς, να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΝΔ. Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης». Σημειώνει δε ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στην δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ». «Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά», επισημαίνεται στο άρθρο και αναφέρεται ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια». Παρόλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας». Από την εφημερίδα διευκρινίζεται ότι η σύσταση γίνεται «κατ΄ εξαίρεση», καθώς συνηθίζεται μόνο στην περίπτωση των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γίνεται λόγος για «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ». «Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ΄ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: