7/5/12

Πολίτες εγέρθητι!

Δεν μπορεί κανείς να προφασισθεί άγνοια!
Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική "οργάνωση"! Δεν το κρύβει άλλωστε ούτε και η ίδια! Εμείς όμως ως πολίτες το ξέρουμε; Κι αν το ξέρουμε, τότε άραγε σύγχρονη ελληνική ιστορία ξέρουμε; Κι αν ξέρουμε κι από ιστορία, τότε πως μπορούμε να εξηγήσουμε την εκλογική επιτυχία της νεοναζιστικής αυτής "οργάνωσης";
Στα Καλάβρυτα σε σύνολο 9.859 έγκυρων ψηφοδελτίων οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσαν 653 ψήφους, ποσοστό 6,44%. Στην ίδια πόλη όπου στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 τα μυδράλια του ναζιστικού στρατού κατοχής εκτέλεσαν 848 κατοίκους, μαζί με άλλους 200 από τα γειτονικά χωριά! 
Στο Δίστομο της Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου 1944 οι ναζί επιδόθηκαν σε μια ακόμη άγρια σφαγή άοπλων πολιτών. Οι κατακτητές εκτέλεσαν 218 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ανήμπορους υπερήλικες, έγκυες γυναίκες και μωρά. Στην μαρτυρική αυτή πόλη η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους, ήτοι το 5,96% του συνόλου των ψήφων.
Ας προβληματιστούμε εντόνως... Αν και πλέον το να προβληματιστούμε μόνο δεν αρκεί!
Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 6,97% των ψήφων κερδίζοντας 21 έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι αποτέλεσμα "ψήφου διαμαρτυρίας" και όχι συνειδητής επιλογής των ψηφοφόρων, το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε στην χώρα μας! Και γι αυτό φέρουμε ευθύνη όλοι και κανείς πλέον δεν μπορεί να προφασισθεί άγνοια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: