10/5/12

Με νέα πολιτική κωλοτούμπα στήνεται μνημονιακή συγκυβέρνηση;

Αριστερά της "υπευθυνότητας"! - Πατερίτσα του δικομματισμού;
Μπροστά σε νέα μεγάλη κωλοτούμπα;
Έκκληση (;) προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση ...οικουμενικής κυβέρνησης με "φερέγγυα" πολιτικά πρόσωπα και με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2014 απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έλαβε νωρίτερα σήμερα τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ως στόχους - προϋποθέσεις την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το Ευρώ, καθώς και την άμεση έναρξη της σταδιακής απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, μέσω αποτελεσματικής και ισχυρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. "Δεν διεκδικούμε τίποτα πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας μια πολιτική ατάκα που ο ελληνικός λαός έχει ακούσει άπειρες φορές μέχρι τώρα και ειδικά όσες φορές οι πολιτικοί "του" αρχηγοί έκαναν τις γνωστές και ιστορικές πλέον "κωλοτούμπες" τους-πάντα στο όνομα της "σωτηρίας" της χώρας. Αναφερόμενος στην πρόταση Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό». Ήδη πάντως την είδηση αντιμετωπίζουν ως καλό οιωνό οι διεθνείς αγορές, και την "χαιρετίζουν" οι δανειστές της Ελλάδας!
Τι υποστήριζε πριν λίγες ημέρες ο κ. Κουβέλης!
Ραγδαίες αναμένονται πλέον οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες με όλες τις  "ενδείξεις" πλέον να συντείνουν ότι πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης με την κοινοβουλευτική στήριξη 168 βουλευτών της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Οι συνομιλίες διεξάγονται προς την κατεύθυνση μιας ολιγομελούς κυβέρνησης τεχνοκρατών, μακριά από τα πρότυπα άλλα όχι και την ουσία του τελικού σχήματος Παπαδήμου, με πιθανό πρωθυπουργό τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη. Αν τελικά αυτό το σενάριο τελεσφορήσει και προχωρήσει- θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη καθώς και εγείρει πολλά ερωτηματικά για τους λόγους και τα πραγματικά κίνητρα της κίνησης τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του κ.Κουβέλη προσωπικά!   
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ δέχεται τις τελευταίες ώρες έντονες πιέσεις από το εσωτερικό (;) αλλά και το εξωτερικό (!) της χώρας, προκειμένου να διαδραματίσει "πρωταγωνιστικό ρόλο" για τη συγκρότηση κυβέρνησης και την αποφυγή διεξαγωγής νέων εκλογών. Γιατί ο κ.Κουβέλης να προβεί σε μια τέτοια κίνηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού Λαού όπως αυτή εκφράστηκε λίγα μόνο 24ώρα νωρίτερα και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης περί του σαφέστατου μηνύματός της- τουλάχιστον όσον αφορά την καταδίκη του Μνημονίου και του Δικομματισμού; Ποιο "μαύρο" παρασκήνιο κρύβεται από πίσω
Βέβαια υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη! Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση: «Θα ήταν εκτρωματικό να εμφανιστεί ένα τέτοιο σενάριο των δυο κομμάτων, που καταψηφίστηκαν και ημών, που πάμε να μπούμε σε μια καταστροφική δίνη»! 
Το τι τελικά θα γίνει θα το μάθουμε σε λίγα 24ώρα! Εξάλλου εμείς το τονίσαμε ήδη και θα το ξανατονίσουμε: "...στην Πολιτική δεν αρκεί να μπορείς να ακολουθείς τα γεγονότα, καμιά φορά χρειάζεται και να τα προκαλείς! Και η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα! Μόνο που το πάνω χέρι στο τομέα αυτό τον έχουν πάντα αυτοί που έχουν και την εξουσία!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: