11/5/12

Η οικονομική απάτη του αιώνα...

Αν αυτό δεν είναι απάτη σε βάρος του Ελληνικού Λαού τότε τι είναι;
Τον Ιούνιο του 2011 η τότε Κυβέρνηση του σύγχρονου Τσολάκογλουπούλησε το ποσοστό 10% που κατείχε στον ΟΤΕ στην Γερμανική Deutsche Telekom, έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ και μέσω "διαδικασιών"  που είναι ακόμη και σήμερα αντικείμενο διερεύνησης ως αναφορά την νομιμότητα και την διαφάνεια τους, από  την Κομισιόν!
Χτές ανακοινώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, τα οποία βέβαια πλέον καρπώνεται ο σημερινός ιδιοκτήτης - μεγαλομέτοχος, δηλαδή η Deutsche Telekom. Τα καθαρά αυτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 306,6 εκατ.  ευρώ μόνο για το α' τρίμηνο του 2012, έναντι κερδών 30,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (δηλαδή έτρεξαν με 10πλάσιο ρυθμό ανόδου!!!). Εν μέσω κρίσης! 
Κάντε μόνοι σας τους υπολογισμούς! Δεν χρειάζεται να είστε λογιστές για αυτό! Πόσο πουλήθηκε ο ΟΤΕ- τι κέρδη εμφανίζει- ποια είναι η πραγματική του αξία; Και μετά αναρωτηθείτε: Αν αυτό δεν είναι απάτη σε βάρος του Ελληνικού Λαού τότε τι είναι; Ήταν απλά και μόνο μια ακόμη λανθασμένη επιλογή της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το να πουλήσει τον ΟΤΕ και μάλιστα σε τέτοια τιμή; Θα αποδεχτούμε αυτήν την δικαιολογία; Λες και η Χώρα είναι μια εμπορική εταιρεία που παίρνει επιχειρηματικά ρίσκα- και για αυτό μπορεί και να "μπαίνει μέσα" οικονομικά; Αν ο ΟΤΕ ήταν δημόσιος 306,6 εκατ.  ευρώ θα είχαν μπεί στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους, ενώ τώρα μπαίνουν στα ταμεία της Deutsche Telekom! Η οποία για να αγοράσει το 10% του ΟΤΕ δαπάνησε  μόνο 400 εκατ. ευρώ! Το αν αυτό είναι Επιχειρηματικό λάθος ή Πολιτική απάτη, το αποφασίζεται εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: