23/4/12

Όταν πέρδονται οι μόσχοι...


Όταν οι λακέδες της Πράσινης Ανάπτυξης χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα...
ασχολούνται με τα ..."αέρια" και τα κόπρανα των αγελάδων!
Να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος κατά 50% μέχρι το 2050 για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη προειδοποιεί νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).
Σύμφωνα με την έκθεση μετά το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο, το υποξείδιο του αζώτου είναι το αέριο με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό που το καθιστά επικίνδυνο είναι η μεγάλη δυσκολία να το ελέγξουμε και να το περιορίσουμε, δεδομένου ότι το άζωτο αποτελεί βασικό "παράγωγο" της κτηνοτροφίας και άρα και της βιομηχανίας τροφίμων. Κύριες πηγή υποξειδίου του αζώτου είναι η κοπριά των ζώων. Τα μικρόβια διασπούν την κοπριά, απελευθερώνοντας το συγκεκριμένο αέριο στην ατμόσφαιρα, το οποίο θεωρείται ένα από τα αποκαλούμενα αέρια του θερμοκηπίου. Να σημειώσουμε ότι με άλλη της έκθεση η IPCC είχε τονίσει ότι το μεθάνιο που παράγεται από τα ...αέρια των αγελάδων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αέρια που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του Πλανήτη!  Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα μπορούσε να περιορίσει και τις δυο πηγές του αερίου. Λιγότερα ζώα σημαίνει λιγότερα ...αέρια και περιττώματα. Αυτή τη μέθοδο συνιστούν για τα αναπτυγμένα κράτη τα Ηνωμένα Έθνη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι εκπομπές υποξειδίου του αζώτου μπορούν να μειωθούν επίσης με την καλύτερη διαχείριση των λιπασμάτων και της κοπριάς.
Να δείτε που λίαν συντόμως θα μπει "πράσινος φόρος" και στην κατανάλωση κρέατος! Και να δείτε που κάποια στιγμή στο μέλλον η IPCC θα ασχοληθεί και με τα ..."αέρια" του πεπτικού συστήματος των ανθρώπων, οπότε ποιος μας σώζει! Μέχρι τότε τα βουνά μας θα γεμίζουν με ανεμογεννήτριες, και τα λιβάδια μας με φωτοβολταϊκά! Και κάποιοι πολιτικοί θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο πέρδονται οι αγελάδες με  τόσο και περισσότερα χρήματα  θα πρέπει να επιδοτούμε εμείς τους Μεγαλοεργολάβους της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: