4/3/12

Σουίτες στις Κάνες από την τσέπη του ελληνικού λαού!


Μερικές χιλιάδες ευρώ θα ξοδευτούν για τη διαμονή στελεχών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων σε σουίτες του ακριβότερου ξενοδοχείου των Κανών, παρά την οικονομική κρίση και τις δραματικές περικοπές που έχουν γίνει σε μισθωτούς και συνταξιούχους! Και αυτό για να διαφημίσουν ότι η Ελλάδα είναι προς πώληση και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας!

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη,
αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ημερησία".
Παρέλαση στη φημισμένη Λεωφόρο "Κρουαζέτ" στις κοσμοπολίτικες Κάνες θα κάνουν από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή ορισμένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η μεγαλύτερη έκθεση real estate που γίνεται από τις 6 μέχρι τις 9 Μαρτίου στην πόλη των διασημοτήτων έχει κινητοποιήσει τους υπευθύνους του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων οι οποίοι έσπευσαν να αποκτήσουν περίπτερο και να ...διαφημίσουν την "αξιοποίηση" των «ασημικών» της Ελλάδας, δηλαδή την τεράστια ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Δημόσιο.
Η προβολή της χώρας, ως τόπου όπου μπορούν να έρθουν οι μεγάλες εταιρείες από τον χώρο των ακινήτων και να κάνουν «μπίζνες», δεν είναι βέβαια κάτι κακό. Το κακό είναι ότι για την πανέμορφη και πάντα «λαμπερή» πόλη της Γαλλίας, την παγκοσμίου φήμης παραλιακή Λεωφόρο Κρουαζέτ και το πανάκριβο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο Carlton παίχτηκε πριν από λίγο καιρό ένα απίστευτο σίριαλ. Ενα κακοστημένο έργο από αυτά που σε καιρό χρεοκοπίας δεν θα έπρεπε ούτε καν να τα σκέφτεται κανείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν προγραμματιζόταν η συμμετοχή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στη διεθνή έκθεση real estate MIPIM 2012, που διεξάγεται στο κτίριο του Palais des Festivals στις Κάνες, εδώ στην Αθήνα είχε στηθεί άγριος καβγάς για το ποιος θα εκπροσωπήσει το Ταμείο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι υπήρξαν έντονες συζητήσεις που έφτασαν στα όρια του άγριου τσακωμού για το ποιος θα καταλύσει στο περίφημο ξενοδοχείο Carlton.
Στελέχη του Ταμείου, που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της συμμετοχής στην έκθεση με το περίπτερο που θα βρίσκεται στο επίπεδο 1 και στο νούμερο 1808, ήρθαν σε αντιπαράθεση με κορυφαία στελέχη των τραπεζών που είναι οι σύμβουλοι για τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο λόγος της διαφωνίας ήταν το γεγονός ότι από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επέλεξαν για τη διαμονή τους το πανάκριβο Carlton «ρίχνοντας» τα στελέχη των τραπεζών σε... υποδεέστερες ξενοδοχειακές μονάδες των Κανών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα εκπροσωπήσουν στις Κάνες τέσσερα στελέχη του. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, ο οποίος «τρέχει» όλο το πρόγραμμα αξιοποίησης των κρατικών ακινήτων, δηλαδή το Ελληνικό, τα 30 και πλέον κτίρια που θα δοθούν με sale and lease back, οι εκτάσεις-φιλέτο σε όλη την Ελλάδα κ.ά.
Η αποστολή...
Ο κ. Ταπραντζής είναι διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο παρελθόν ήταν διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ και πρόεδρος του παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου (2008-2012). Πρόσφατα είχε πει ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε το 2020, ενώ εξέφραζε τον προβληματισμό του για τους επενδυτές που φοβούνται τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Στην Κυανή Ακτή και στα πάρτι που διοργανώνονται στο πολυτελές Carlton θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει τη γνώμη των ξένων και να τους πείσει να αγοράσουν... Ελλάδα.
Συμμετοχή στη MIPIM έχει κλείσει και το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, η οικονομολόγος Αννα Ζωηρού, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον Γ. Καρατζαφέρη στο πλαίσιο της πολιτικής συναίνεσης για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Η "εντυπωσιακή" κ. Ζωηρού, το περασμένο καλοκαίρι που προτάθηκε από τον «μέντορά» της, πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., έκλεψε την παράσταση με την εξωτερική της εμφάνιση, ωστόσο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέκτορας Οικονομικών στο City College, marketing manager του ΕΟΤ (στο Λονδίνο), σίγουρα θα έχει πολλά να πει με τα κορυφαία στελέχη του real estate που θα συναντήσει στη Λεωφόρο Κρουαζέτ των Κανών.
Την αποστολή στην έκθεση συμπληρώνουν δύο project managers, οι κυρίες Ρωξάνη McFadden και Σοφία Αθανασοπούλου.
...και η χλιδή!
Στο Carlton με αφορμή την έκθεση γίνονται επίσης, πολλές συναντήσεις στελεχών, κλείνονται σημαντικές δουλειές, ενώ διοργανώνονται και εξαιρετικά χλιδάτα πάρτι όπου παίρνουν μέρος όλα τα στελέχη του real estate που λαμβάνουν μέρος στη MIPIM.
Σε ό,τι αφορά τον χώρο της έκθεσης στο Palais des Festivals, το περίπτερο του Ταμείου, το μοναδικό ελληνικό αφού η κρίση έχει κόψει όλα τα έξοδα από τις ελληνικές εταιρείες, βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να... κοπιάσουν προκειμένου να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη, ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ κι ότι τα ακίνητα στη χώρα μας είναι φθηνά.
Εως 1.000 ευρώ τη βραδιά κοστίζουν τα δωμάτια στο πανέμορφο και πιο διάσημο ξενοδοχείο των Κανών, το Carlton, το οποίο βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από το Palais des Festivals. Το ξενοδοχείο πάνω στην περίφημη Κρουαζέτ έχει μοναδική θέα στον κόλπο των Κανών, διαθέτει 338 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 36 σουιτών και προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες για πάνω από 100 χρόνια.
Ανήκει στον όμιλο InterContinental και έγινε γνωστό καθώς εκεί έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες, εκεί καταλύουν πολλοί γνωστοί αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ γίνονται και πολλά πάρτι με λαμπερά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ.
Το ξενοδοχείο αποτελεί τη βασική επιλογή διαμονής και για τους κορυφαίους managers, επιχειρηματίες και στελέχη του διεθνούς real estate, για δύο φορές τον χρόνο. Μία τον Νοέμβριο στην έκθεση MAPIC και μία τον Μάρτιο στη MIPIM.
Αν και η παγκόσμια κρίση έχει περιορίσει κάπως τη χλιδή προηγούμενων ετών, εντούτοις η έκθεση παραμένει σημαντικό γεγονός για την αγορά ακινήτων. Και το Carlton, είτε λόγω του ονόματός του είτε λόγω της εγγύτητάς του με τον εκθεσιακό χώρο, είναι περιζήτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: