5/3/12

Μειώνονται έως 30% οι κρατικές επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά!!!

Αυτό όμως γίνεται στην φτωχή Γερμανία και όχι στην πλούσια Ελλάδα!
Την επιτάχυνση του επόμενου γύρου περικοπών των κρατικών επιδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά  έως 30% αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση από την 1η Απριλίου! Ο γερμανός υπουργός ενέργειας Νόρμπερτ Ρότγκεν και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ανακοίνωσαν ότι οι περικοπές θα επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο, προκειμένου να ματαιωθεί ...πιθανή έκρηξη σε έργα τελευταίας στιγμής! Όπως δήλωσε μάλιστα ο Ρότγκεν, η περικοπή των επιδοτήσεων επιβάλλεται προκειμένου να επιβραδυνθεί η γρήγορη ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, όπου το περασμένο έτος εγκαταστάθηκαν πάνω από 7.500 μεγαβάτ.
Ο ίδιος υποβάθμισε τους φόβους των εταιρειών παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, ότι δηλαδή αυτή η κίνηση θα θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες εργασίες στον τομέα, που σήμερα απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργάτες. «Κάναμε τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά οι επιδοτήσεις παρέμειναν υψηλές», ανέφερε. «Η ηλιακή ενέργεια είναι μια επιτυχημένη ιστορία γερμανικής παραγωγής. Θέλουμε να είναι μια αποδεκτή τεχνολογία όχι μόνο για το μέλλον αλλά και τώρα. Ο παράγοντας κόστος θα πρέπει να είναι σε αποδεκτά επίπεδα».
Να θυμίσουμε ότι παρά την περσινή μείωση των επιδοτήσεων κατά 15%, οι "επενδυτές" στην Γερμανία αξιοποίησαν το πρόγραμμα επιδοτήσεων που καλύπτει μέχρι και διάστημα 20 ετών, αυξάνοντας την παραγωγή φωτοβολταϊκών πάρκων σε 7,5 γιγαβάτ, μέγεθος διπλάσιο από την κυβερνητική πρόβλεψη. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν διοχετευθεί επιδοτήσεις 8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το πρόσθετο τέλος που πληρώνουν καταναλωτές κι επιχειρήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για την χρηματοδότηση των επιδοτήσεων για ανανεώσιμες πηγές. Πράγμα που είχε επίπτωση όχι μόνο στο κόστος ζωής των νοικοκυριών, αλλά και στο κόστος παραγωγής των αγαθών και κυρίως στην βιομηχανική παραγωγή και μάλιστα σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και όξυνσης του διεθνούς οικονομικού ανταγωνισμού. Έτσι το φρένο της Γερμανικής Πολιτικής τουλάχιστον όσον αφορά τις επιδοτήσεις και τις επιχορηγήσεις προς τις ανανεώσιμες πηγές δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν.
Και αυτά συμβαίνουν στην ...φτωχή Γερμανία την ίδια στιγμή που στην ...πλούσια Ελλάδα προωθείται με εντατικούς ρυθμούς και μάλιστα με ειδική πρόβλεψη στο ίδιο το "Νέο Μνημόνιο" το φαραωνικό σχέδιο "Ήλιος"! Τώρα το γιατί οι "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" είναι καλές για την οικονομία της Ελλάδας αλλά όχι για την Γερμανία,την Ολλανδία, την Ισπανία και την Αγγλία, αυτό μόνο κάποιοι στον ...ΣΚΑΪ μπορούν να μας το πουν! Εμείς απλά θα σας υπενθυμίσουμε τι γράφαμε εδώ και καιρό:
*****
*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: