2/2/12

Άρχισαν τα όργανα...

"Το PSI δεν αρκεί για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος!"

Αυτό που μέχρι τώρα ακουγόταν και γραφόταν από επίσημα χείλη μόνο στο Εξωτερικό, τώρα άρχισαν να το ψελλίζουν και στο Εσωτερικό... Με πρώτους τους Πολιτικούς Ταγούς μεγέθους Ηλ. Μόσιαλου, ο οποίος βγήκε να μας ...προετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό: "Το PSI δεν αρκεί για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος!"
Ο "μέγιστος" οικονομολόγος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός   εκτίμησε ότι το PSI δεν αρκεί για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και θα απαιτηθεί η συμμετοχή στην αναδιάρθρωση τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  αλλά και του ΔΝΤ  καθώς και των χωρών – μελών της Ε. Ε. που μας έχουν δανείσει στα πλαίσια του  Μνημονίου! 
Σε πρώτη φάση πάντως η Κυβέρνηση "Σωτηρίας" της Χώρας για να ...τονώσει την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία αποφάσισε να καταργήσει τον ...φόρο πολυτελείας στα ...γερμανικά αυτοκίνητα, να αυξήσει τα διόδια στις "εθνικές" οδούς και να κρατήσει σταθερές τις επιδοτήσεις αιολικών πάρκων! Και αναρωτιέται  κανείς αν όλοι αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον μας έχουν στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών; Ή είναι άχρηστοι εντελώς ή είναι σε ...διατεταγμένη υπηρεσία! Δεν υπάρχει άλλη (λογική) εξήγηση...
Γιατί με τέτοιους έγκριτους οικονομολόγους και τεχνοκράτες να μας διοικούν, είμαστε βέβαιοι πως η Χώρα μας τελικά θα σωθεί: χωρίς τον λαό της όμως!


ΥΓ1) το ερώτημα αν πρόκειται για ...παντελώς ανίκανους ή για σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενους, είναι καθαρά ρητορικό... Η πραγματική και πολύ  απλή απάντηση είναι ότι "είναι δέσμιοι των πολιτικών τους επιλογών"! Δεν μπορούν να πράξουν- πόσο μάλλον να οραματιστούν, τίποτε διαφορετικό και μακριά από τις επιταγές των οικονομικοπολιτικών συμφερόντων που πρεσβεύουν! Είναι δέσμιοι της  λογικής των νόμων της ελεύθερης αγοράς, είναι  υποταγμένοι στην κυριαρχία των δυνάμεων του Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου και σε τελική ανάλυση η δική τους επιβίωση είναι αλληλένδετη με την επιβίωση του Κεφαλαίου αυτού καθ'αυτού. Για αυτό και λειτουργούν ως "γκαουλάιντερ" της Γερμανίας στην χώρα μας! 
ΥΓ2)Όχι, η Χώρα μας δεν χρειάζεται κανενός είδους "επίτροπο", όσο εμείς ως Λαός  αφήνουμε να μας κυβερνούν οι ...Παπαδήμιοι  του Μέλλοντος μας!
ΥΓ3) Ναι, η πολιτική  αυτή είναι ... μονόδρομος! Και στην άκρη του δρόμου βρίσκεται η "έξοδος της Χώρας μας από το ευρώ"! Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης ούτε οικονομολόγος για να το προβλέψει αυτό! Το ότι θα γίνει είναι βέβαιο- το πότε ακριβώς θα γίνει είναι το ζητούμενο... Και με ποιους τελικά όρους θα γίνει: με τους όρους τους δικούς τους ή με τους όρους του ελληνικού λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: