5/2/12

Ξεχάστε την υπερθέρμανση του πλανήτη! Να φοβάστε την νέα εποχή των παγετώνων!

Die CO2-Lüge!
Το ψέμα του CO2
Forget global warming - it's Cycle 25 we need to worry about (and if NASA scientists are right the Thames will be freezing over again)!
Πηγή και στοιχεία: Daily Mail  και Bild.de.
Η υποτιθέμενη «συναίνεση» για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενοχλητική πρόκληση, μετά την δημοσιοποίηση νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.
Ο αποκαλυπτικός πίνακας της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας!

Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνουν ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.
Τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (Β.Μ.Υ.) δείχνουν ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να οδεύουμε προς μία μίνι εποχή των παγετώνων, που θα μοιάζει με την 70-ετή μείωση της θερμοκρασίας που συνέβη κατά τον 17ο αιώνα.  Μέχρι πρόσφατα η Met Office ήταν από τους υπέρμαχους της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής! Πολλές  επιστημονικές της μελέτες και προγνωστικά της μοντέλα είχαν ως βάση ανάλυσης την θεωρία του "φαινομένου του θερμοκηπίου"! Τώρα οι θέσεις της αυτές φαίνεται να ανατρέπονται άρδην- και παρόλο που αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει αποκτήσει την δημοσιότητα που του πρέπει! 
Πίνακας του Abraham Hondius που απεικονίζει τον παγωμένου Τάμεση το 1684. 
Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι, αφού ο ήλιος είχε εκπέμψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενέργειας σε όλο το 20ο αιώνα, τώρα οδεύει προς ένα «μεγάλο ελάχιστο» της παραγωγής του, απειλώντας με ψυχρά καλοκαίρια, έντονους χειμώνες και σύντμηση της διαθέσιμης σεζόν για την καλλιέργεια των τροφίμων.
Είμαστε τώρα στην κορυφή του κύκλου που οι επιστήμονες αποκαλούν «Κύκλος 24» – κι αυτός είναι ο λόγος που η ηλιακή καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας είχε ως αποτέλεσμα να δούμε σέλας νοτιότερα από το συνηθισμένο. Όμως οι αριθμοί των ηλιακών κηλίδων είναι σε επίπεδα κάτω από το ήμισυ αυτών που παρατηρήθηκαν σε περιόδους αιχμής σε ηλιακούς κύκλους στον 20ο αιώνα.
Ως γνωστόν η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν 11-ετή κύκλο, όπου συναντάμε έναν υψηλό αριθμό ηλιακών κηλίδων στο αποκορύφωμά του.
Μια ανάλυση από ειδικούς της NASA και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα – που προέρχεται από μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου 200.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ήλιου – δείχνουν ότι ο «Κύκλος 25», του οποίου το μέγιστο οφείλει να συμβεί το 2022, θα είναι πολύ πιο αδύναμος ακόμα.
Σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε η Β.Μ.Υ. υπάρχει 92% πιθανότητα ότι και ο κύκλος 25 και εκείνοι που θα έρθουν στις επόμενες δεκαετίες, να είναι τόσο αδύναμοι, ή πιο αδύναμος ακόμα και το «ελάχιστο Dalton» του 1790- 1830 . Σε αυτήν την περίοδο, που το όνομά της το πήρε από τον μετεωρολόγο John Dalton, οι μέσες θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2°  C.
Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η νέα πτώση της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι τόσο βαθιά όσο το «ελάχιστο Maunder» (από το όνομα του αστρονόμου Edward Maunder), μεταξύ 1645 και 1715, στο πιο ψυχρό τμήμα της «Μικρής Εποχής των Παγετώνων», όταν, ακόμα και ο Τάμεσης πάγωσε όπως και τα κανάλια της Ολλανδίας έγιναν πάγος.
Σύγκριση Ηλιακών Κύκλων και  αλλαγών στο κλίμα της Γης.

H θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με την "ορθόδοξη" και ευρέως αποδεκτή άποψη, σημειώνει σταθερή άνοδο, γεγονός που οφείλεται στις αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το 2000, μάλιστα, είχαν προβλέψει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξάνεται κατά 1°F ανά δεκαετία, αύξηση η οποία θα φθάσει τους 10°F μέχρι το τέλος του αιώνα. Βασικός υποστηρικτής αυτής της άποψης ήταν και η Met Office. Μέχρι πρόσφατα...
Γιατί τα νέα επιστημονικά δεδομένα, πέρα από αυτών που ανακοίνωσε και η ίδια η Met Office, και που ανακοινώθηκαν και στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, έρχονται σε σύγκρουση με την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Ο πλανήτης έχει πάψει προ πολλού να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Όπως υποστηρίζει ένας από τους επικριτές της θεωρίας της υπερθέρμανσης, ο επιφανής Αμερικανός γεωλόγος Don Easterbrook, ομότιμος καθηγητής στο Western Washington University, οι προβλέψεις της IPCC  και οι αρχικές προβλέψεις της  Met Office περί ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί απλούστατα η περίοδος της υπερθέρμανσης έληξε. Ο  Easterbrook  προχώρησε στη μελέτη των πάγων της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως οι καλύτεροι και οι πλέον αδιάψευστοι «μάρτυρες» των κλιματικών αλλαγών που έχουν επέλθει στον πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, μια καθιερωμένη μέθοδο της Παλαιοντολογίας για την ανασύσταση του Περιβάλλοντος κατά τους γεωλογικούς αιώνες, κατάφερε να υπολογίσει τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στον πλανήτη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Έτσι, διαπίστωσε πως το κλίμα της Γης χαρακτηρίζεται από μια αέναη εναλλαγή ψυχρών και θερμών μακρο-εποχών, οι οποίες εμπεριέχουν πολλούς μικρότερους χρονικά κύκλους κλιματικών αλλαγών.
Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή θερμών-ψυχρών περιόδων, όπου κάθε περίοδος διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο εναλλαγής φαίνεται να επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές και κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Από το 1880 έως το 1915 (κρύο), από το 1915 έως το 1945 (ζέστη), από το 1945 έως το 1977 (κρύο), από το 1977 έως το 1999 (ζέστη). Από το 1999 έως σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, συνεπώς, κατά τον  Easterbrook , έχουμε εισέλθει και πάλι σε μια περίοδο ψύχους.
Γράφημα που δείχνει τις θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ανταρκτική τα  τελευταία  420.000   χρόνια.
Δε φαίνεται να υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος που να συνδέει την άνοδο της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, ο  Easterbrook  συσχετίζει την πορεία των εναλλαγών θερμοκρασίας του πλανήτη με τους ηλιακούς κύκλους, τις ηλιακές κηλίδες και γενικά την ηλιακή δραστηριότητα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε «μίνι» περιόδους παγετώνων.
Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγουν και οι έρευνες του Ρώσου αστροφυσικού Habibullo Abdussamatov, διευθυντή του Τμήματος Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας και επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος «Astrometria», που διεξάγεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Σύμφωνα με το Ρώσο επιστήμονα, η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης που χαρακτηρίστηκε ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, όπως υποστηρίζουν οι «ορθόδοξοι» κλιματολόγοι, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία στη διάρκεια του εικοστού αιώνα παρουσίασε μια αξιοσημείωτη και παρατεταμένη άνοδο, φτάνοντας στο ζενίθ της το διάστημα 1998-2005, για να ακολουθήσει έκτοτε φθίνουσα πορεία, όπως αποδεικνύει και η μείωση των ηλιακών κηλίδων.
Η σαφής μείωση των ηλιακών κηλίδων που παρατηρείται σήμερα φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της (το λεγόμενο ελάχιστο του Μάουντερ), γεγονός που θα οδηγήσει σε μια δραματική πτώση της θερμοκρασίας. Ο  Abdussamatov , μάλιστα, θεωρεί πως η παγκόσμια ψύξη θα αρχίσει να γίνεται πολύ πιο αισθητή από το 2014.
«Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο ψυχρές από ότι είναι τώρα για 50 ή περισσότερα χρόνια», δήλωσε ο Henrik Svensmark, διευθυντής του Κέντρου για το Κλίμα της Δανίας. «Θα χρειαστεί μια μακρά μάχη για να πειστούν μερικοί επιστήμονες του κλίματος ότι ο ήλιος είναι σημαντικός στην άνοδο και πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι ο ίδιος ο ήλιος πρόκειται να το αποδείξει μόνος του, χωρίς ανάγκη από την βοήθεια μας.»
Οι φάσεις του κλιματος της Γης.
Οι υπέρμαχοι της θεωρίας της υπερθέρμανσης του Πλανήτη λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου, μπροστά στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζουν πλέον ότι ναι μεν είμαστε μπροστά σε μια πτώση της μέσης θερμοκρασίας της Γης λόγω μη ανθρωπογενών παραγόντων όπως  πχ είναι η επίδραση του ήλιου, αλλά η πτώση αυτή θα ήταν  κανονικά μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Ορισμένοι μάλιστα υποστήριξαν ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μπει  στην εποχή  των παγετώνων, αν δεν υπήρχε η εκπομπή ρύπων CO2.
Τα επίπεδα του CO2 συνέχισαν να αυξάνονται χωρίς διακοπή και, το 2007, το Met Office είχε ισχυριστεί ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν έτοιμη να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του 2004 και το 2014 θα υπάρξει συνολική αύξηση κατά 0.3 °  C. Το 2009, προέβλεψε ότι σε τουλάχιστον τρία από τα έτη 2009 έως 2014 θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατά από το 1998.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα. 
Αλλά πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος του Met Office επέμεινε ότι τα αρχικά μοντέλα του εξακολουθούν να ισχύουν- παρά τα νέα στοιχεία.
«Η δεκαετής προβολή παραμένει. Και η προθεσμία για να συμβούν οι αρχικές προβλέψεις δεν έχει τελειώσει ακόμα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Met Office.
Οι ηλιακές κηλίδες και η επίδραση τους στο κλίμα της Γης.

«Εάν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να μένουν παρόμοιες ή αν αρχίσουν να ελαττώνονται και πάλι, η απόκλιση μεταξύ των μοντέλων και των καταγεγραμμένων δεδομένων τελικά θα γίνει τόσο μεγάλη, που όλη η επιστημονική κοινότητα θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις τρέχουσες θεωρίες», τόνισε ο Dr Nicola Scafetta, του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που υποστηρίζουν ότι τα κλιματικά μοντέλα του Met Office δείχνουν θα θα έπρεπε να υπάρξει μια «σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας από το 2000 μέχρι σήμερα», πράγμα που δεν φαίνεται.
Πιστεύει ότι καθώς το μοντέλο του Met Office αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία στις εκπομπές του CO2 από ό, τι στον ήλιο, ήταν υποχρεωμένο να συμπεράνει ότι δεν θα υπάρξει ψύξη. «Το πραγματικό ζήτημα είναι αν το ίδιο το μοντέλο είναι ακριβές», τονίζει ο Scafetta.
Εν τω μεταξύ, μία από τους πιο επιφανείς εμπειρογνώμονες για το κλίμα η Judith Curry του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Γεωργίας, δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση του Met Office ότι είναι «αμελητέα» η επίδραση του ήλιου, είναι δύσκολο να κατανοηθεί.
«Καλά θα κάνει να αποδεχθεί ότι τα μοντέλα μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις, όταν πρόκειται για την επίδραση του ήλιου», αναφέρει η Curry. Όσον αφορά την παύση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, λέει ότι για πολλούς επιστήμονες «δεν αποτελεί έκπληξη».
Οι καταγραφείσες θερμοκρασίες στην Γη σε σχέση με τις προβλεπόμενες  από την IPCC θερμοκρασίες, 

Υποστήριξε ότι γίνεται προφανές ότι άλλοι παράγοντες, εκτός από CO2, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο ή την πτώση της θερμοκρασίας, όπως ο 60-ετής κύκλος της θερμοκρασίας του νερού στους ωκεανούς του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.
«Δεν έχουν επαρκώς εκτιμηθεί οι παράγοντες αυτοί από την άποψη του κλίματος του πλανήτη», δήλωσε η Curry. Όταν και οι δύο ωκεανοί ήταν ψυχροί στο παρελθόν, όπως την περίοδο 1940 – 1970, το κλίμα ψύχθηκε. Ο Ειρηνικός κύκλος «αναστράφηκε» από το ζεστό στο κρύο το 2008 και του Ατλαντικού ο κύκλος θεωρείται επίσης πιθανό να αναστραφεί τα επόμενα χρόνια.
Ο Pal Brekke, ανώτερος σύμβουλος στο Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος, δήλωσε πως ενώ κάποιοι επιστήμονες βρήκαν σπουδαία τη σημασία των κύκλων του νερού, είναι δύσκολο αυτή να γίνει αποδεκτή, επειδή αυτό σημαίνει την παραδοχή ότι οι ωκεανοί – κι όχι το CO2 – προκάλεσε ένα μεγάλο μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1970 και 1997.
Το ίδιο ισχύει και για τις επιπτώσεις του ήλιου – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργός για μεγάλο διάστημα του 20ου αιώνα.
«Στη φύση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα», είπε. «Σε 10 ή 15 χρόνια από τώρα, θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα αν η αύξηση της θερμοκρασίας στα τέλη του 20ου αιώνα προκαλούνταν πραγματικά από την τεχνητή άνοδο του CO2, ή λόγω της φυσικής μεταβλητότητας».
Εν τω μεταξύ, από τα τέλη του περασμένου έτους, οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από μισό βαθμό, ως αποτέλεσμα του ψυχρού «La Nina» που έχει επανεμφανιστεί στο Νότιο Ειρηνικό.
«Είμαστε τώρα στη δεύτερη δεκαετία αυτής της παύσης της προβλεπόμενης ανόδου της Παγκόσμιας Θερμοκρασίας», διευκρινίζει ο Benny Peiser, διευθυντής του Ιδρύματος για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη. «Αν δεν δούμε πειστικές αποδείξεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέχρι το 2015, θα αρχίσει να γίνεται σαφές το κατά πόσον τα μοντέλα είναι ανόητα. Και, αν είναι, οι συνέπειες για ορισμένους επιστήμονες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές».  
...Και για την αυτοαποκαλούμενη "Πράσινη Ανάπτυξη" προσθέτουμε εμείς! 
Αλλά τότε θα είναι πλέον αργά για το μέλλον του τόπου μας και ακόμα πιο αργά για το Φυσικό Περιβάλλον των Παρθένων Βουνών μας!
**********************

Σας υπενθυμίζουμε και σας παραπέμπουμε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας για το θέμα αυτό:





1 σχόλιο:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ωραία δουλειά κάνετε στο blog σας.
Το περάσαμε στη λίστα ιστολογίων μας.
Καλή συνέχεια.