11/1/12

Να που πάνε τα λεφτά από τα Χαράτσια που μας αρπάζουν:

 Επιχορηγούν με 10 εκατομμύρια ευρώ την ΤΕΡΝΑ με την δικαιολογία ότι στο αιολικό της πάρκο  στην Σκοπιά Ναυπακτίας θα δημιουργηθούν πέντε θέσεις εργασίας! Δίνουν δηλαδή σχεδόν 2 εκατομμύρια για κάθε θέση εργασίας και τα δίνουν από τα λεφτά τα δικά μας! 

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η υπαγωγή της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρία Α.Ε.» στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/04 για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της με επιχορήγηση του 40% της επένδυσης. Με τη σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη εγκρίθηκε η ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας που αφορά την εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 20 MW στη θέση Σκοπιά του Δήμου Ναυπακτίας. Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 24.899.641,06 ευρώ. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 40%, δηλαδή σε 9.959.856,42 ευρώ. Με την επένδυση, όπως αναφέρει η απόφαση, θα δημιουργηθούν πέντε (!!!) νέες θέσεις εργασίας.
Με αφορμή αυτήν την προκλητική είδηση εμείς επαναφέρουμε κάποια από τα παλαιά ερωτήματά μας - που συνεχίζουν και να παραμένουν προκλητικά αναπάντητα, προς την Τρόικα της Ναυπακτίας:
Κύριε Μπουλέ, κύριε Κατσιφάρα και κύριε Μωραΐτη,
-Πόσο  στοιχίζει τελικά μια θέση  εργασίας στην Ελλάδα της "Πράσινης Ανάπτυξης";
-Πόσο έχει φτάσει ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα του "Μνημονίου";
-Ποιος πληρώνει  τελικά την νύφη της "Πράσινης Ανάπτυξης", και ποιος είναι ο τυχερός Γαμπρός που καρπώνεται την προίκα της;


Δεν υπάρχουν σχόλια: