29/1/12

Αυτό που σήμερα είναι ενεργειακό πρόβλημα τείνει να γίνει οικονομικό πρόβλημα!


Η χρεοκοπημένη Ισπανία αναστέλλει τις επιδοτήσεις για τις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε αντίθεση με την ...πλούσια Ελλάδα, που επιχορηγεί αφειδώς τους Μεγαλοεργολάβους της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης!
Η Ισπανία  σταμάτησε τις κρατικές επιδοτήσεις για όλα τα νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να  μπορέσει να αναχαιτίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και  να συγκρατήσει την κρίση δανεισμού στην οποία βρίσκεται, αναμεταδίδει το πρακτορείο Βloomberg! 
"Αυτό που σήμερα είναι ένα ενεργειακό πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει ένα βαθύ οικονομικό πρόβλημα", δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Jose Manuel Soria, καθώς η ισπανική κυβέρνηση πέρασε ήδη ένα διάταγμα που διακόπτει πλήρως  τις  επιδοτήσεις για όλες τις νέες Α.Π.Ε.! Και αυτό παρόλο που η Ισπανία είναι μια από τις πρώτες χώρες στην κατασκευή Ανεμογεννητριών οι οποίες εξάγονται σε εκατοντάδες άλλες χώρες- ανάμεσα τους και η Ελλάδα! 
Στον αντίποδα η πλούσια Χώρα μας συνεχίζει από την μια να επιδοτεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και να ενισχύει με χρήματα του ΕΣΠΑ τις Α.Π.Ε., και από την άλλη να αγοράζει και μάλιστα σε υπερτιμολογημένες τιμές το ηλεκτρικό ρεύμα που προηγουμένως η ίδια επιδότησε!!!
Και βέβαια συνεχίζει και να αγοράζει ισπανικές ανεμογεννήτριες και γερμανικά φωτοβολταϊκά... Εξάλλου στην χώρα μας "Λεφτά υπάρχουν"!


Δεν υπάρχουν σχόλια: