19/1/12

Η Βουλγαρία αντιτίθεται στα Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα!


«Η Βουλγαρία  δεν θα  ακολουθήσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην "κούρσα" της εγκατάστασης Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Πάρκων, μέχρι ότου αυτά να καταστούν φθηνότερα, οικονομικότερα, παραγωγικότερα και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία "εθνική" και όχι εισαγόμενη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Boyko Metodiev Borisov, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με μέλη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Βουλγαρία. 
«Εμείς ως κυβέρνηση δεν θέλουμε- και εξάλλου οι πολίτες μας δεν μπορούν να πληρώνουν τόσο ακριβά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Σε αυτό το στάδιο, τίποτα δεν μας υποχρεώνει να συμπεριλάβουμε τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο εθνικό μας δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς κάτι τέτοιο είναι αρκετά δαπανηρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους  αμερικανικών εταιρειών.

Σημείωσε βέβαια ότι με αυτή της την στάση  η κυβέρνησή του  δεν σημαίνει ότι έρχεται σε ρήξη με το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο πρωτοβουλιών για την προώθηση των  εναλλακτικών πηγών παραγωγής ενέργειας, ωστόσο είναι επιφυλακτική  και κριτήριο της πάντοτε θα είναι και θα παραμείνει η προάσπιση των συμφερόντων της Βουλγαρίας. «Το γεγονός είναι ότι έχουμε  προθεσμία μέχρι το 2020 για να συμμορφωθούμε με τον Ευρωπαϊκό στόχο για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, και μέχρι τότε ελπίζουμε πως οι τεχνολογίες αυτές θα καταστούν φθηνότερες και παραγωγικότερες, ώστε να μπορούν να  προστατεύσουν και όχι να αντιμάχονται τα συμφέροντα των Βουλγάρων πολιτών!»


Δεν υπάρχουν σχόλια: