7/6/11

Οι Γερμανοί αγοράζουν την Ελλάδα σε τιμές ευκαιρίες!

Wall Street Journal:
Η Ελλάδα πωλείται και η Γερμανία αγοράζει!
Οι γερμανικές εταιρείες κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας επιχειρεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, αναφέρει η Wall Street Journal.
«H Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει» σημειώνει η αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμα της.

Παράλληλα, στον τίτλο τονίζει ότι πραγματοποιείται «κυνήγι προσφορών στην Ελλάδα», την στιγμή που αυξάνονται οι πιέσεις στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ως εξασφάλιση για την χορήγηση της πέμπτης δόσης του δανείου. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά από την Deutsche Telekom  του 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί  "κλοπή" αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα 4 δισ. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.
Επιπλέον, το άρθρο κάνει λόγο και για το ενδιαφέρον που δείχνουν γερμανικές εταιρίες για επενδύσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και για το ενδιαφέρον του τσεχικού ενεργειακού ομίλου CEZ για είσοδο στην εγχώρια αγορά ενέργειας. Η τσεχική CEZ έχει δηλώσει ότι θα εξέταζε πιθανές αγορές μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, την ώρα που η Αθήνα αναζητά αγοραστή για το 17% της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: