15/5/11

Ο Στρος - Καν μπορεί να συνελήφθη...

...εμείς όμως  τον βιασμό δεν θα τον αποφύγουμε!


"Αυτή πήγε να stros και αυτός να το kan"!

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Ντομινίκ Στρος Καν. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορείται για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Σύμφωνα με το BBC συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France στο αεροδρόμιο JFK, λίγο πριν απογειωθεί για Παρίσι. Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
H αστυνομία της Νέας Υόρκης εκτιμά ότι θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν. Ο Μπράουν είπε ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, η οποία υποστήριξε ότι στη μια μετά το μεσημέρι -ώρα Νέας Υόρκης- μπήκε στη σουίτα των 3.000 δολαρίων τη βραδιά, γιατί κάποιος της είπε ότι ήταν άδεια και έπρεπε να καθαρίσει.  «Η καμαριέρα μπήκε στο δωμάτιο πιστεύοντας ότι είναι άδειο για να το καθαρίσει. Εκείνη τη στιγμή, ο Στρος Καν βγήκε γυμνός από το μπάνιο, κυνήγησε την καμαριέρα και την έσυρε μέσα στο υπνοδωμάτιο όπου άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι αντιστάθηκε αλλά αυτός την έσυρε στη συνέχεια στο μπάνιο. Η 32χρονη τελικά κατάφερε να απελευθερωθεί, βγήκε από το δωμάτιο και ενημέρωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε την αστυνομία» ανέφερε αναλυτικότερα ο Πολ Μπράουν, εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε: «Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν μετά από λίγο στο σημείο ο Στρος Καν είχε ήδη φύγει βιαστικά από το δωμάτιο». Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ από τη βιασύνη και τον πανικό του ξέχασε και το τηλέφωνο του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου! Σύμφωνα με τον Μπράουν, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με ελαφρά τραύματα μετά την επίθεση του Γάλλου. Τον Στρος Καν η αστυνομία της Νέας Υόρκης τον συνέλαβε μέσα σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι. Το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν. «Μάθαμε ότι βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο της Air France. Κράτησαν την πτήση, τον κατέβασαν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τώρα ο Στρος-Καν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
«Με ή χωρίς Στρος - Καν, το ΔΝΤ παραμένει παρόν στην  Ελλάδα»!
Ο Λίπσκι προσωρινός αντικαταστάτης του Στρος Καν!
Ο Τζον Λίπσκι, δεύτερος στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, καλύπτοντας το κενό που προκαλεί η κράτηση του Στρος-Καν στις ΗΠΑ.
Ο,τι κι αν γίνει, το ΔΝΤ θα εκπροσωπηθεί σε «ενδεδειγμένο» επίπεδο το βράδυ της Δευτέρας στην κρίσιμη συνάντηση της ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, στην οποία επρόκειτο να μετέχει ο Στρος - Καν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Eurogroup. Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση  της Δευτέρας στις Βρυξέλλες στο τραπέζι θα τεθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η λήψη νέων μέτρων είναι τα δυο ζητήματα για τα οποία ασκεί πιέσεις η τρόικα προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. Το επικρατέστερο σενάριο που προωθείτο τις τελευταίες ημέρες για την ελληνική οικονομία, αφορούσε σε μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους, θέμα το οποίο θα συζητείτο ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Ντομινίκ Στρος Καν στο Βερολίνο, και θα  ανακοινωνόταν και επίσημα αύριο στη σύνοδο κορυφής του Eurogroup. Μόνο συμπτωματικό άλλωστε δεν μπορεί να είναι το δημοσίευμα της γερμανικής «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία είναι έτοιμη να συναινέσει σε μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους! Όλες οι υπόλοιπες εναλλακτικές για την Ελλάδα, όπως ένα σημαντικό κούρεμα των χρεών ή ακόμα και το απίθανο σενάριο της εξόδου μας από το κοινό νόμισμα έχουν ήδη αποκλεισθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση". Ωστόσο, αν και η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι πάνω από πρόσωπα, δεν λείπει ο προβληματισμός για το ότι η απουσία του Στρος Καν μπορεί να δυσχεράνει τις διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: