8/5/10

Λεφτά υπάρχουν: που πάνε όμως τα λεφτά!


Κυρία Υπουργέ, κύριοι υφυπουργοί Περιβαλλόντος...
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις περιβαλλοντικές σας ευαισθησίες και για την πολιτική την οποία πρεσβεύετε, όμως για λόγους οικονομίας της συζήτησης και μόνο, θα δεχτούμε τις "καλές και αγαθές σας" προθέσεις! Στις δύσκολες ώρες που περνάει η πλειοψηφία του λαού μας, σας καλούμε λοιπόν να πάρετε την πρωτοβουλία και να παγώσετε όλες τις οικονομικές επιδοτήσεις που δίνετε στους Μεγαλοεργολάβους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ (υδροηλεκτρικά φράγματα, πάρκα φωτοβολτα'ι'κών, αιολικά πάρκα) και να τις δώσετε αυτούσιες στους χειμαζομένους πολίτες της χώρας για την εγκατάσταση φωτοβολτα'ι'κών στις σκεπές και τις ταράτσες των σπιτιών τους, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται πλήρως το κόστος τους!
Δεν σας ζητάμε κάτι που να αντιβαίνει την πολιτική που υποτίθεται πως πρεσβεύετε!
Θα σας θυμήσουμε τα λόγια ενός παλαιού πολιτικού και συμπατριώτη μας- του Γεώργιου Καφαντάρη: "Αι παλαιαί κυβερνήσεις υπό το πρόσχημα, ότι το κεφάλαιον έχει ανάγκην ιδιαιτέρων περιποιήσεων, διά να μη φυγαδευθή, ουδέποτε εσκέφθησαν την προστασίαν της εργατικής τάξεως. Και το μεν κεφάλαιον δεν εφυγαδεύθη [...]. Εφυγαδεύθησαν όμως αι εργατικαί χείρες, που αποτελούν την δύναμιν και την ισχύν του τόπου, όχι μόνον την οικονομικήν, αλλά και την εθνικήν"...
Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές του, και αντί να χαρίζετε δισεκατομμύρια ευρώ στους Μεγαλοεργολάβους ( και μάλιστα για έργα που επικρίνονται πολύ για τις συνέπειες τους στην Παρθένα Φύση όπως είναι ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ! ) δώστε τα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη: στους Έλληνες Πολίτες!
Έχετε όμως το σθένος να πράξετε κάτι τέτοιο; Ή μήπως εκτός από το σύμφωνο σταθερότητας με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, έχετε υπογράψει και σύμφωνο σταθερότητας με τους μεγαλοεργολάβους;
Επειδή ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα μας απαντήσετε στο τελευταίο μας ερώτημα, θα σας υπενθυμίσουμε πως η Ιστορία είναι αμείλικτος κριτής και τελικά θα κριθούμε όλοι απ'αυτήν: και εμείς αλλά και εσείς!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κε Κ.Δ. προτείνεται να δοθεί διέξοδος στο ενεργειακό - περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας, γεμίζοντας ... τζαμαρίες όλες τις ταράτσες των πόλεων (θα 'χει και αισθητικό ενδιαφέρον η πρόταση αυτή!) και προμηθεύοντας, με τον τρόπο αυτό, ηλεκτρική ενέργεια περίπου όσο χρειάζονται οι ... ξυριστικές μηχανές μας. Είναι κι αυτός ένας σωστός τρόπος κατασπατάλησης πόρων, έτσι κι αλλιώς, στο "σπορ" αυτό, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια!

Δαβανέλος Κωνσταντίνος είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως η "πράσινη ανάπτυξη" που επαγγέλεται η Κυβέρνηση, στην πραγματικότητα είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των Μεγαλοεργολάβων σε βάρος του Περιβαλλόντος, της αειφορίας και τελικά της ίδιας της Κοινωνίας!
Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ή εθελοτυφλεί ή πίσω από την επιχειρηματολογία του κρύβει άλλα συμφέροντα - πολιτικά ή οικονομικά!Γιατί όπως και να το κάνουμε Ανεμογεννήτριες στα Βαρδούσια και την Σαράνταινα όχι "πράσινη" ανάπτυξη δεν είναι αλλά στην Πραγματικότητα είναι κατάμαυρη!
*****
Και όσο για τις ... "ξυριστικές μηχανές" για ψάξτε καλύτερα αν οι ανεμογεννήτριες έχουν καλύτερη απόδοση από τα φωτοβολταϊκά και μετά το συζητάμε!
Και αν είναι ζήτημα μόνο αισθητικής... τότε καλύτερα να χαλάσει η αισθητική των πόλεων παρά των Παρθένων Βουνών!(...αλήθεια ποια αισθητική έχουν οι σημερινές ελληνικές πόλεις; - εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι θα έρθουν οι αρχιτέκτονες από το εξωτερικό για να κάνουν την Αθήνα Βαρκελώνη )!